ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μπακαλιάρος στον φούρνο με ρεβίθια και ντοματίνια

Ψαράκι στη λαδόκολλα που θα το λατρέψουν όλοι στο σπίτι!

chef_giorgos_tsoulis.jpg
Γιώργος Τσούλης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μπακαλιάρος στον φούρνο με ρεβίθια και ντοματίνια

Αν ψάχνετε μια εύκολη, γρήγορη κι υγιεινή συνταγή μόλις τη βρήκατε! Μπακαλιάρος στον φούρνο με ρεβίθια… ναι ρεβίθια! Ταιριάζουν υπέροχa με το ψαράκι, και σε συνδυασμό με τα γλυκά ντοματίνια, τα τρυφερά φασολάκια, τη χαρακτηριστική γεύση της ελιάς και το μυρωδάτο θυμάρι δημιουργούν ένα πεντανόστιμο πιάτο. Το καλύτερο; Σε μόλις 40 λεπτά έχετε έτοιμο ένα γεύμα για όλη την οικογένεια!

Υλικά για 4 άτομα:
  • 4 φιλέτα μπακαλιάρου (περίπου 150 γρ.)
  • 250 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 200 γρ. καλαμπόκι, σε κονσέρβα
  • 200 γρ. ρεβίθια Μπάρμπα Στάθης
  • 150 γρ. φασολάκια, προβρασμένα
  • 100 γρ. ελιές, σε ροδέλες
  • 4 κλ. θυμάρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • Easy
  • 40
  • All
  • 390
  • Κυρίως πιάτο
  • μεσογειακή κουζίνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βράζουμε τα ρεβίθια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας (σ.σ. τα ρεβίθια Μπάρμπα Στάθης δεν χρειάζονται μούλιασμα, οπότε μπορούμε να τα μαγειρέψουμε κατευθείαν από την κατάψυξη).
  2. Παίρνουμε ένα φύλλο αλουμινόχαρτου, τοποθετούμε πάνω του ένα φύλλο λαδόκολλας, ρίχνουμε από πάνω μερικά ρεβίθια, λίγο καλαμπόκι, μερικές ελιές, λίγα φασολάκια, μερικά ντοματίνια, αλατοπιπερώνουμε και τοποθετούμε από πάνω ένα φιλέτο μπακαλιάρου.
  3. Κατόπιν, αλατοπιπερώνουμε εκ νέου, πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, τοποθετούμε ένα κλωνάρι θυμάρι από πάνω και κλείνουμε το αλουμινόχαρτο προς τα μέσα σαν πουγκί. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα υλικά.
  4. Αμέσως μετά, μεταφέρουμε τα 4 πουγκιά σε ένα ταψί του φούρνου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 210°C στον αέρα για 20 λεπτά.
  5. Μόλις είναι έτοιμο, σερβίρουμε το μπακαλιάρο ζεστό.

#tsoulotip: Μπορούμε να ρίξουμε και φρέσκα μυρωδικά κατά το ψήσιμο.


Βρείτε περισσότερα στη σελίδα του Γιώργου Τσούλη https://www.giorgostsoulis.com/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ