1821 Digital Gallery
Μπακαλιάρος στον φούρνο με ρεβίθια και ντοματίνια

Μπακαλιάρος στον φούρνο με ρεβίθια και ντοματίνια

Ψαράκι στη λαδόκολλα που θα το λατρέψουν όλοι στο σπίτι!

Αν ψάχνετε μια εύκολη, γρήγορη κι υγιεινή συνταγή μόλις τη βρήκατε! Μπακαλιάρος στον φούρνο με ρεβίθια… ναι ρεβίθια! Ταιριάζουν υπέροχο με το ψαράκι, και σε συνδυασμό με τα γλυκά ντοματίνια, τα τρυφερά φασολάκια, τη χαρακτηριστική γεύση της ελιάς και το μυρωδάτο θυμάρι δημιουργούν ένα πεντανόστιμο πιάτο. Το καλύτερο; Σε μόλις 40 λεπτά έχετε έτοιμο ένα γεύμα για όλη την οικογένεια!

Υλικά για 4 άτομα:

  • 4 φιλέτα μπακαλιάρου (περίπου 150 γρ.)
  • 250 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 200 γρ. καλαμπόκι, σε κονσέρβα
  • 200 γρ. ρεβίθια, βρασμένα
  • 150 γρ. φασολάκια, προβρασμένα
  • 100 γρ. ελιές, σε ροδέλες
  • 4 κλ. θυμάρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Παίρνουμε ένα φύλλο αλουμινόχαρτου, τοποθετούμε πάνω του ένα φύλλο λαδόκολλας, ρίχνουμε από πάνω μερικά ρεβίθια, λίγο καλαμπόκι, μερικές ελιές, λίγα φασολάκια, μερικά ντοματίνια, αλατοπιπερώνουμε και τοποθετούμε από πάνω ένα φιλέτο μπακαλιάρου.
  2. Κατόπιν, αλατοπιπερώνουμε εκ νέου, πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, τοποθετούμε ένα κλωνάρι θυμάρι από πάνω και κλείνουμε το αλουμινόχαρτο προς τα μέσα σαν πουγκί. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα υλικά.
  3. Αμέσως μετά, μεταφέρουμε τα 4 πουγκιά σε ένα ταψί του φούρνου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 210°C στον αέρα για 20 λεπτά.
  4. Μόλις είναι έτοιμο, σερβίρουμε το μπακαλιάρο ζεστό.

#tsoulotip: Μπορούμε να ρίξουμε και φρέσκα μυρωδικά κατά το ψήσιμο.


Βρείτε περισσότερα στη σελίδα του Γιώργου Τσούλη https://www.giorgostsoulis.com/

  • Βασικό υλικό Ψάρι - Θαλασσινά
  • Κουζίνα μεσογειακή κουζίνα
  • Χρόνος 40'
  • Θερμίδες 390
  • Δυσκολία Εύκολο
  • Εποχή Όλες οι εποχές
  • Κόστος
Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5