1821 Digital Gallery
Μακαρονάδα με μανιτάρια

Μακαρονάδα με φρέσκα μανιτάρια

Έτοιμη μόλις σε 30’

Όλη η γεύση αυτής της μακαρονάδας βρίσκεται στη γήινη φρεσκάδα των φρέσκων μανιταριών, οπότε είναι βασικό να βρείτε καλής ποιότητας μανιτάρια. Θα χρησιμοποιήσουμε δύο ειδών μανιτάρια, φρέσκα και αποξηραμένα, για να δώσουμε παραπάνω ένταση και άρωμα στη γεύση. Για να τη φτιάξετε, 30’ είναι αρκετά. Για να την… εξαφανίσετε, μόλις 3’!

Υ.Γ. Εμείς χρησιμοποιήσαμε σκιουφιχτά, αλλά εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο ζυμαρικό θέλετε. Ταιριάζουν όλα το ίδιο καλά.

Μακαρονάδα με μανιτάρια

Υλικά για 2 άτομα:

  • 250γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας μας
  • 250γρ. φρέσκα μανιτάρια
  • 30γρ. αποξηραμένα μανιτάρια
  • 50ml ελαιόλαδο
  • 30γρ. βούτυρο
  • 50γρ. παρμεζάνα
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 2-3 κλωναράκια θυμάρι
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Μουλιάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε χλιαρό νερό (περίπου 200ml) για 20΄.
  2. Βράζουμε τα ζυμαρικά 2’ λιγότερο από ό, τι αναφέρουν οι οδηγίες της συσκευασίας.
  3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε υψηλή θερμοκρασία. Μόλις κάψει καλά ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι τα φρέσκα μανιτάρια. Σοτάρουμε τα μανιτάρια, και τα ανακατεύουμε μόλις πάρουν χρώμα.
  4. Στραγγίζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια (που πλέον τα έχουμε ενυδατώσει) και κρατάμε το νερό τους.
  5. Προσθέτουμε στο τηγάνι το σκόρδο, το θυμάρι και τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά.
  6. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το νερό από τα μανιτάρια, μαζί και τα ζυμαρικά. Μαγειρεύουμε για περίπου 2 λεπτά.
  7. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε στο τηγάνι το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
  8. Μόλις λιώσει το βούτυρο, προσθέτουμε την παρμεζάνα, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  9. Σερβίρουμε όσο είναι ακόμα ζεστά.  
  • Βασικό υλικό Ζυμαρικά
  • Κουζίνα ιταλική κουζίνα
  • Ειδική περίπτωση Ρομαντικό δείπνο
  • Δυσκολία Εύκολο
  • Εποχή Όλες οι εποχές
  • Κόστος
Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5