Visual Browsing
Σπαγγέτι με κρέμα κολοκύθας και chorizo

Σπαγγέτι με κρέμα κολοκύθας και chorizo

Από τις ωραιότερες μακαρονάδες που έχεις δοκιμάσει

Κανείς δεν μπορεί να πει όχι σε μια πλούσια μακαρονάδα. Ειδικά όταν η μακαρονάδα αυτή ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Το μυστικό της συγκεκριμένης συνταγής βρίσκεται στο συνδυασμό δύο «αντιθετικών» υλικών: η γλυκιά κολοκύθα δένει τόσο ταιριαστά με το πικάντικο chorizo, που μαζί δημιουργούν μία νέα, ακαταμάχητη γεύση.

Για να φτιάξετε αυτή τη συνταγή, θα χρειαστείτε συνολικά 2 ώρες, από τις οποίες, όμως, η 1.30 αφορά το ψήσιμο της κολοκύθας στον φούρνο. Έτσι, προτείνουμε να φτιάξετε μια μεγαλύτερη ποσότητα κρέμα κολοκύθας και να τη φυλάξετε στην κατάψυξη, ώστε να την έχετε εύκαιρη για όποτε θελήσετε να φτιάξετε πάλι αυτή τη συνταγή.

Σπαγγέτι με κρέμα κολοκύθας και chorizo
Σπαγγέτι με κρέμα κολοκύθας και chorizo

Υλικά για 2 άτομα:

Για την κρέμα κολοκύθας:

  • 1 μικρή κολοκύθα*
  • 1 κ. γλ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 1 κλωναράκι δεντρολίβανο
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο

Για τα ζυμαρικά:

  • 250γρ. σπαγγέτι (ή κάποιο άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας μας)
  • 120γρ. chorizo
  • 1 κλωναράκι θυμάρι
  • 60γρ. παρμεζάνα
  • 100γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κούπα νερό από τα μακαρόνια
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Κρέμα κολοκύθας:

  1. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε μεγάλους κύβους την κολοκύθα. Την τοποθετούμε σε ένα ταψί μαζί με το ελαιόλαδο και το δεντρολίβανο. Σκεπάζουμε το ταψί με ένα αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180° για περίπου 1.30 ώρα ή μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα.
  2. Μόλις η κολοκύθα μαλακώσει αρκετά ώστε να μπορούμε να τη δουλέψουμε, τη βάζουμε σε ένα μπλέντερ, πασπαλίζουμε με το μοσχοκάρυδο και χτυπάμε μέχρι η κολοκύθα να γίνει πουρές. Αφήνουμε στην άκρη*.

Ζυμαρικά:

  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας, φροντίζοντας να κρατήσουμε μία κούπα από το νερό τους.
  2. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το chorizo με ελάχιστο ελαιόλαδο μέχρι να πάρει χρώμα (θα χρειαστεί περίπου 2 λεπτά). Μόλις είναι έτοιμο, το αφαιρούμε από το τηγάνι και ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι 4 κ. σ. από την κρέμα κολοκύθας. Αφήνουμε την κρέμα για 1-2 λεπτά να πάρει μια βράση και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Βράζουμε για περίπου 5-6 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε στο τηγάνι τα ζυμαρικά και τη μισή κούπα από το νερό που έχουμε κρατήσει, αφήνοντάς το να πάρει μια βράση.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την παρμεζάνα, το υπόλοιπο νερό από τα μακαρόνια και το chorizo. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι η σάλτσα να αποκτήσει την υφή κρέμας.
  5. Δοκιμάζουμε, κι αν χρειάζεται προσθέτουμε αλάτι, οπωσδήποτε πιπέρι, μαζί και το θυμάρι.
  6. Σερβίρουμε αμέσως.

*Όση ποσότητα περισσέψει από την κρέμα κολοκύθας, μπορούμε να τη χωρίσουμε σε μερίδες, να την κλείσουμε σε σακούλες τροφίμων και να τη φυλάξουμε στην κατάψυξη. Έτσι θα μπορούμε εύκολα να κάνουμε αυτή τη συνταγή όποτε θέλουμε, χωρίς να χρειάζεται να ψήνουμε από την αρχή την κολοκύθα.

  • Βασικό υλικό Ζυμαρικά
  • Κουζίνα ιταλική κουζίνα
  • Χρόνος 120'
  • Δυσκολία Εύκολο
  • Εποχή Χειμώνας
  • Κόστος
Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5