Visual Browsing
Φασόλια χάντρες με γλυκό κρασί

Φασόλια χάντρες με γλυκό κρασί

Νόστιμα, εύκολα, υγιεινά και σαρακοστιανά

Τα όσπρια παλιότερα τα λέγανε και «το κρέας του φτωχού» και η αλήθεια είναι πως σε παλιότερες δύσκολες εποχές μεγάλωσαν γενιές και γενιές Ελλήνων. Σήμερα κατακτούν τις γκουρμέ κουζίνες, εμπνέουν τους διάσημους σεφ και εμφανίζονται πολύ συχνά στο οικογενειακό καθημερινό τραπέζι. Οι vegan τα λατρεύουν, το ίδιο και όσοι κάνουν χορτοφαγικές δίαιτες ή νηστεία. Μας αρέσουν όλα!

  • 1/2 κιλό φασόλια χάντρες (κατεψυγμένες)
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 ντοματάκι κονκασέ
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 πιπεριά κέρατο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1/2 φλιτζάνι γλυκό κρασί
  • 1 κ.γλ. δυόσμος ξερός
  • αλάτι
  • 3 πατάτες

Εκτέλεση

  1. Σε μία βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και μαραίνουμε σε χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι μας.
  2. Αφού μαραθεί ρίχνουμε την πιπεριά και τις πατάτες κυδωνάτες. Μέτα από 3-4 λεπτά τσιγάρισμα σβήνουμε με το γλυκό κρασί και ρίχνουμε τα φασόλια μας. Ανακατεύουμε και αφήνουμε 2-3 λεπτά να πάρουν βράση όλα μαζί.
  3. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο. Μαγειρεύουμε για μία ώρα σε μέτρια φωτιά προσθέτοντας σταδιακά 1 λίτρο περίπου ζωμό λαχανικών. Δένουμε τη σάλτσα μας σε μέτρια φωτιά.
  4. Αλατίζουμε στο τελευταίο πεντάλεπτο.
  • Βασικό υλικό Όσπρια
  • Κουζίνα ελληνική κουζίνα
  • Ειδική περίπτωση Σαρακοστή
  • Χρόνος 80'
  • Δυσκολία Εύκολο
  • Εποχή Όλες οι εποχές
  • Κόστος
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5