Visual Browsing
Ένα διαφορετικό κοτόπουλο στον φούρνο

Ένα διαφορετικό κοτόπουλο στον φούρνο

Με ντοματίνια, πιπεριές, ελιές και φέτα

Όλοι αγαπάμε το κοτόπουλο στον φούρνο με πατάτες. Και θα το αγαπάμε πάντα. Αλλά πού και πού μας αρέσει να πειραματιζόμαστε με διάφορες παραλλαγές του. Όπως με αυτή τη συνταγή που εξορίζει τις πατάτες, χρησιμοποιεί πλήθος λαχανικών και πασπαλίζει το κοτόπουλο με φέτα. Σερβίρεται έτσι ακριβώς ή μαζί με κουσκούς.

Με ντοματίνια, πιπεριές, ελιές και φέτα

  • Υλικά για 4 άτομα
  • 4-5 μπούτια κοτόπουλου
  • 3 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε φέτες
  • 220γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 3 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 2 φλιτζάνια ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • ½ φλιτζάνι ελιές (χωρίς το κουκούτσι)
  • ½ φλιτζάνι φέτα, θρυμματισμένη
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ. σ. ξύδι
  • 2 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Κουσκούς (προαιρετικά για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  2. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία. Ταμπονάρουμε το κοτόπουλο με χαρτί κουζίνας και το αλατοπιπερώνουμε και από τις δύο πλευρές.
  3. Ρίχνουμε στο καυτό τηγάνι 1 κουταλιά της σούπας λάδι. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, φροντίζοντας να αφήσουμε αρκετό χώρο ανάμεσα σε κάθε μπούτι. Μαγειρεύουμε το κοτόπουλο για 2 λεπτά, έπειτα το αναποδογυρίσουμε για να ψηθεί και από την άλλη (ακόμα 1 λεπτό). Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο και το αφήνουμε στην άκρη.
  4. Ρίχνουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο στο τηγάνι και προσθέτουμε το κρεμμύδι, την πράσινη πιπεριά, τα μανιτάρια και το σκόρδο. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Σοτάρουμε για 3 λεπτά και απομακρύνουμε από τη φωτιά.
  5. Σε ένα μεγάλο ταψί απλώνουμε τα ντοματίνια και τα λαχανικά που σοτάραμε. Από πάνω τοποθετούμε το κοτόπουλο και περιχύνουμε με ό,τι χυμούς έχει κρατήσει το τηγάνι. Πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη ακόμη και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά.
  6. Απομακρύνουμε από τον φούρνο, προσθέτουμε στο ταψί τις ελιές και τη φέτα και περιχύνουμε με 2 κ. σ. ελαιόλαδο και το ξύδι.
  7. Σερβίρουμε μαζί με κουσκούς, ρύζι ή πατάτες.
  • Βασικό υλικό Πουλερικά
  • Κουζίνα ελληνική κουζίνα
  • Χρόνος 30'
  • Δυσκολία Εύκολο
  • Εποχή Όλες οι εποχές
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5