Visual Browsing
Η μακαρονάδα του 20λεπτου

Η μακαρονάδα του 20λεπτου

Με βασιλικό, λουκάνικο και ντοματίνια

Γίνεται να φτιάξεις μια τέλεια μακαρονάδα χρησιμοποιώντας ένα μόνο σκεύος και μόλις 20 λεπτά από τον χρόνο σου; Γίνεται και είναι η ιδανική λύση αν βιάζεσαι ή δεν σου αρέσει να περνάς και πολύ χρόνο στην κουζίνα. Με αυτή τη συνταγή δεν χρειάζεται καν να σουρώσεις τα ζυμαρικά.

Υλικά για 6 άτομα

  • 400γρ. λουκάνικα της αρεσκείας μας, κομμένα σε ροδέλες
  • 2-4 κ. σ. λάδι
  • 3-5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κ. γλ. ρίγανη
  • 400γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 2 ½ φλιτζάνια νερό
  • 2 φλιτζάνια πέννες
  • 1 φλιτζάνι φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
  • ½ φλιτζάνι φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ή σε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε 1-2 κουταλιές της σούπας λάδι μαζί με τα λουκάνικα και τσιγαρίζουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να μαγειρευτούν τα λουκάνικα.
  2. Προσθέτουμε το σκόρδο και τη ρίγανη και σοτάρουμε για 1 ακόμη λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς.
  3. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, το νερό, τις πένες και ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με ένα καπάκι, χαμηλώνουμε λίγο τη θερμοκρασία και αφήνουμε να σιγοβράσει για 15 λεπτά ή μέχρι να μαγειρευτούν οι πέννες.
  4. Σβήνουμε το μάτι και προσθέτουμε την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε καλά, να πάει παντού.
  5. Προσθέτουμε το βασιλικό, το πιπέρι και ανακατεύουμε πάλι. Σερβίρουμε αμέσως.
  • Βασικό υλικό Ζυμαρικά
  • Κουζίνα Ιταλική κουζίνα
  • Ειδική περίπτωση Φοιτητική ζωή
  • Χρόνος 20'
  • Θερμίδες 476
  • Δυσκολία Εύκολο
  • Εποχή Όλες οι εποχές
  • Κόστος
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5