ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σολομός με σκόρδο και μανιτάρια

Ψαράκι σε 20’;

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
sicilianstylesalmonw_87777_16x9.jpg

Αυτή η συνταγή είναι για εσένα που δεν ξέρεις να μαγειρεύεις, αλλά και για εσένα που θες να δοκιμάσεις μια ελαφρώς διαφορετική εκδοχή του σολομού. Είναι εύκολη, γρήγορη και σου λύνει τα χέρια τις δύσκολες εκείνες μέρες που δεν ξέρεις τι να μαγειρέψεις.

Υλικά για 1 άτομο

Για τον σολομό:

  • 100γρ. φιλεταρισμένο σολομό
  • Χυμό από 1 lime
  • 1 κ. γλ. μπούκοβο
  • 1 κ. γλ. πάπρικα
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Για τα μανιτάρια:

  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 100γρ. μανιτάρια, ψιλοκομμένα
  • 100γρ. μπρόκολο, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
  • 2 κ. σ. φρέσκο, ψιλοκομμένο μαϊντανό (προαιρετικά)
  • Easy
  • 20
  • All
  • Κυρίως πιάτο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Βάζουμε τον σολομό σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψί. Από πάνω χύνουμε τον χυμό από το lime και μερικές σταγόνες ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε με το μπούκοβο, την πάπρικα και αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά.
  3. Όσο ψήνεται ο σολομός, ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας σε ένα τηγάνι. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το μπρόκολο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι το μπρόκολο να μαλακώσει λίγο. Ρίχνουμε στο τηγάνι το σκόρδο, το αφήνουμε να μαλακώσει (θα χρειαστεί περίπου 1 λεπτό) και τέλος προσθέτουμε τον μαϊντανό.
  4. Σερβίρουμε αμέσως μαζί με τον σολομό.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ