Visual Browsing

Κοτόπουλο με μέλι και lime

Σε 20’ έχεις στο τραπέζι το γεύμα που θα λατρέψει όλη η οικογένεια

Ένα κοτόπουλο ζουμερό, χυμώδες και τρυφερό. Καραμελώμενο από τη σος  με μέλι και lime, καυτερό από το πιπέρι cayenne και με μια ελαφριά οξύτητα από το lime. Αυτή η συνταγή συνδυάζει όλες τις γεύσεις για να δημιουργήσει ένα αρμονικό αποτέλεσμα και το κυριότερο; Είναι έτοιμη σε μόλις 20’!

Υλικά για 3 άτομα

  • ½ κοτόπουλου φιλέτο (με την πέτσα)
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κ. σ. μέλι
  • 1 κ. σ. soy sauce
  • 1 κ. σ. χυμό lime
  • Λίγο πιπέρι cayenne
  • Αλάτι
  • Ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • Φέτες lime

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το σκόρδο, το μέλι, τη soy sauce, το χυμό lime, το πιπέρι cayenne και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά και έπειτα ρίχνουμε μέσα στο μπολ το κοτόπουλο. Αλείφουμε καλά το κοτόπουλο με τη μαρινάδα, προσέχοντας να καλύψει όλα τα μέρη του.
  3. Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί που έχουμε προηγουμένως καλύψει με αλουμινόχαρτο.
  4. Από πάνω χύνουμε τη μαρινάδα και καλύπτουμε το κοτόπουλο με το αλουμινόχαρτο.
  5. Ψήνουμε το κοτόπουλο στον φούρνο  για 20 λεπτά. Αν η sauce βγει από το αλουμινόχαρτο, τη ρίχνουμε με τη βοήθεια ενός κουταλιού πάνω από το κοτόπουλο.
  6. Ψήνουμε χωρίς το αλουμινόχαρτο για 1 ακόμα λεπτό ή μέχρι η πέτσα του να γίνει τραγανή.
  7. Βγάζουμε από τον φούρνο, γαρνίρουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως με μερικές φέτες lime.
Back to top

Προσεχως

Ανοιχτό Μουσείο: Η συμβολή των μουσειακών ζωγράφων στην «ανάγνωση» των αρχαιοτήτων
Ανοιχτό Μουσείο: Η συμβολή των μουσειακών ζωγράφων στην «ανάγνωση» των αρχαιοτήτων
Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
28.03.2019
Ανοιχτό Μουσείο: Η συμβολή των μουσειακών ζωγράφων στην «ανάγνωση» των αρχαιοτήτων
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5