Visual Browsing
Μακαρονάδα με χτένια

Μακαρονάδα με χτένια

Χρειάζεσαι 30 λεπτά και ένα τηγάνι για το τέλειο

Σε αυτή τη συνταγή τα χτένια είναι που κάνουν όλη τη διαφορά, αλλά αν δεν είστε φαν του είδους μπορείτε να τα παραλείψετε και να συνεχίσετε με όλα τα υπόλοιπα. Γιατί είμαστε σίγουροι ότι κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε μία πληθωρική μακαρονάδα με ζουμερή σάλτσα, μπέικον, σπανάκι και φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα.

Υλικά για 2 άτομα

  • 6 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες
  • 250γρ. χτένια
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 2 κ. γλ. αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι άσπρο κρασί
  • 2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
  • ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 2 κ. γλ. μουστάρδα Dijon
  • 2 κ. γλ. φρέσκο θυμάρι
  • 250γρ. linguine
  • 3-4 φλιτζάνια φρέσκο σπανάκι
  • ¼ φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα για το γαρνίρισμα
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι, μαγειρεύουμε το μπέικον σε μέτρια ένταση, ανακατεύοντας περιστασιακά με μια ξύλινη κουτάλα. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ή μέχρι το μπέικον να γίνει τραγανό. Έπειτα, μεταφέρουμε σε ένα πιάτο καλυμμένο με χαρτί κουζίνας.
  2. Αλατοπιπερώνουμε τα χτένια και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Μαγειρεύουμε σε υψηλή θερμοκρασία για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
  3. Μεταφέρουμε τα χτένια σε ένα πιάτο, χαμηλώνουμε το μάτι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια για 3 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά.
  4. Προσθέτουμε το αλεύρι και μαγειρεύουμε για 1 ακόμη λεπτό.
  5. Σβήνουμε με το κρασί και έπειτα προσθέτουμε το ζωμό. Μαγειρεύουμε σε υψηλή θερμοκρασία για περίπου 3 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να αρχίσει να δένει.
  6. Σβήνουμε το μάτι και προσθέτουμε στο τηγάνι την κρέμα γάλακτος, τη μουστάρδα και το θυμάρι. Τέλος, προσθέτουμε τα χτένια και ανακατεύουμε καλά.
  7. Στο εντωμεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Ένα λεπτό πριν βράσουν, ρίχνουμε στο νερό και το σπανάκι. Σουρώνουμε και επιστρέφουμε τα ζυμαρικά με το σπανάκι πίσω στην κατσαρόλα.
  8. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα ένα φλιτζάνι από τη σάλτσα και ανακατεύουμε.
  9. Μοιράζουμε τα ζυμαρικά σε δύο πιάτα και από πάνω τοποθετούμε τα χτένια και αρκετή από τη σάλτσα.
  10. Πασπαλίζουμε με μπέικον, φρέσκο θυμάρι και τριμμένη παρμεζάνα. Σερβίρουμε αμέσως.
Back to top

Προσεχως

Εν Αιθρία 10
Εν Αιθρία 10
Ελληνοαμερικανική Ένωση
11.09.2019
Εν Αιθρία 10
Γιάννης Βαρελάς, Anima Ι
Γιάννης Βαρελάς, Anima Ι
Μουσείο Μπενάκη - Κτήριο Οδού Πειραιώς
12.09.2019
Γιάννης Βαρελάς, Anima Ι
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5