Visual Browsing
Κοτόπουλο τυλιγμένο με προσούτο και σπαράγγια

Κοτόπουλο τυλιγμένο με προσούτο και σπαράγγια

Το τέλειο δείπνο θέλει 20’

Μόλις γύρισες από το γραφείο. Πεθαίνεις της πείνας, αλλά ποιος μαγειρεύει τώρα; Άσε κάτω τον κατάλογο του delivery, αμέσως! Σε βλέπω! Φτιάξε αυτό το κοτόπουλο και σε 20 λεπτά θα μας δικαιώσεις.

Υλικά για 4 άτομα

  • ½ κιλό κοτόπουλο (στήθος), σε λεπτά κομμάτια
  • 4 φέτες προσούτο
  • 2 κ. σ. αλεύρι
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι σπαράγγια
  • ¼ φλιτζανιού πέστο βασιλικού
  • 1/3 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο (προσοχή με το αλάτι, γιατί το προσούτο είναι αρκετά αλμυρό) και έπειτα το αλευρώνουμε. Τυλίγουμε κάθε κομμάτι κοτόπουλο με μια φέτα προσούτο. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια ένταση. Ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι το κοτόπουλο, μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά, αναποδογυρίζουμε και μαγειρεύουμε για ακόμα 4-5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο.
  2. Σε μια μικρή κατσαρόλα βράζουμε λίγο νερό. Κόβουμε τα σπαράγγια σε κομμάτια των 5 εκ. Μόλις βράσει το νερό, ρίχνουμε τα σπαράγγια στην κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν για 3 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
  3. Σε ένα μικρό μπολ αναμειγνύουμε το πέστο βασιλικού με την κρέμα γάλακτος. Περιχύνουμε το κοτόπουλο με το μείγμα, προσθέτουμε στο τηγάνι τα σπαράγγια και αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια βράση. Σερβίρουμε μαζί με φρυγανισμένο ψωμί ή πατάτες.
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5