Visual Browsing

Παπαρδέλες με λάχανο και λουκάνικο

Για όταν νιώθεις πεινασμένος (αλλά και λίγο τεμπέλης)

Μερικές φορές δεν θες να μαγειρέψεις. Για αυτές τις φορές υπάρχει αυτή η συνταγή. Νόστιμη, εύκολη, γρήγορη, μα πάνω απ’ όλα στοργική.

Υλικά για 6-8 άτομα

  • 220γρ. παπαρδέλες
  • 1 φλιτζάνι αρακά
  • 3 κ. σ. βούτυρο
  • 350γρ. καπνιστό λουκάνικο, κομμένο σε ροδέλες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 1 μεσαίου μεγέθους λάχανο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε νερό σε μια κατσαρόλα. Ρίχνουμε στο νερό τις παπαρδέλες και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο βρασμού που αναγράφεται στη συσκευασία. Προσθέτουμε τον αρακά και μαγειρεύουμε περίπου για 2 λεπτά. Έπειτα σουρώνουμε και επιστρέφουμε τις παπαρδέλες και τον αρακά στη ζεστή κατσαρόλα μαζί με 1 κ. σ. βούτυρο. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώνουμε άλλη μία κ. σ. βούτυρο. Ρίχνουμε το λουκάνικο και μαγειρεύουμε περιστασιακά για περίπου 5 λεπτά. Απομακρύνουμε το λουκάνικο από το τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε την υπόλοιπη 1 κ. σ. βούτυρο. Όταν λιώσει ρίχνουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και μια πρέζα αλάτι. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά περίπου για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το λάχανο σιγά-σιγά, ανακατεύοντας συνέχεια. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας περιστασιακά, για περίπου 10 λεπτά. Τέλος, προσθέτουμε τον αρακά, τις παπαρδέλες και το λουκάνικό. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται. Σερβίρουμε αμέσως.

  • Βασικό υλικό Λαχανικά
  • Χρόνος 40'
  • Δυσκολία Εύκολο
  • Εποχή Όλες οι εποχές
Back to top

Προσεχως

Τα Δημώδη
Τα Δημώδη
Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη»
19.01.2019
Τα Δημώδη
Ομαδική έκθεση «Χρόνος»
Ομαδική έκθεση «Χρόνος»
Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων "Μελίνα"
19.01.2019
Ομαδική έκθεση «Χρόνος»
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5