1821 Digital Gallery
Πένες με σπανάκι και παρμεζάνα

Πένες με σπανάκι και παρμεζάνα

Το απόλυτο comfort food για ένα βράδυ Δευτέρας

Δεν φτάνει που είναι απίστευτα νόστιμο, είναι έτοιμο και σε 30 λεπτά! Τι σημαίνει αυτός ο συνδυασμός; Ότι είναι το ιδανικό πιάτο για ένα βράδυ Δευτέρας που δεν έχεις όρεξη να μαγειρέψεις πολλά-πολλά, αλλά θες ένα comfort food να σου ψιθυρίσει ότι η εβδομάδα θα πάει καλά…Μην ανησυχείς, το βρήκες.

Υλικά για 4-6 άτομα

  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 400 γρ. πένες
  • 2 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
  • 2 φλιτζάνια γάλα πλήρες
  • 2 φλιτζάνια baby σπανάκι, κομμένα
  • 1 φλιτζάνι φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα (συν λίγη ακόμα για το σερβίρισμα)
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία.
  2. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε μέχρι να μαλακώσει, περίπου για 3 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε το σκόρδο και τις πένες, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε για περίπου 1 λεπτό.
  4. Έπειτα, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον ζωμό και το γάλα και αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε το μάτι και αφήνουμε τις πένες να σιγοβράσουν, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να απορροφήσουν τα περισσότερα υγρά (υπολογίστε περίπου 10 λεπτά ή συμβουλευτείτε τις οδηγίες της συσκευασίας).
  5. Τέλος, προσθέτουμε στην κατσαρόλα το σπανάκι και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε συνεχώς για 1 λεπτό.
  6. Απομακρύνουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με λίγη τριμμένη παρμεζάνα επιπλέον.
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5