1821 Digital Gallery
Αν το cheeseburger ήταν σπαγγέτι…

Αν το cheeseburger ήταν σπαγγέτι…

Αμαρτωλή συνταγή για τις δύσκολες ώρες

Αν το cheeseburger ήταν σπαγγέτι, θα είχε ζουμερό κιμά και λιωμένο τσένταρ να ξεχειλίζει από παντού. Σου δίνουμε αυτή τη συνταγή με τη συμβουλή να την απολαύσεις υπεύθυνα. 

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 συσκευασία σπαγγέτι
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένη πιπεριά
  • ½ κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
  • ¼ φλιτζανιού ψιλοκομμένες πίκλες
  • 220γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • ½ φλιτζάνι cottage cheese
  • 1 κ. γλ. πελτέ σκόρδου
  • 3 φλιτζάνια σάλτσα μαρινάρα
  • 4 κ. σ. βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη μοτσαρέλα
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο τσένταρ
  • μαϊντανό για το γαρνίρισμα
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Αλείφουμε ένα ταψάκι μεγέθους 30Χ20 εκ. και το αφήνουμε στην άκρη.
  3. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  4. Αφού τα σουρώσουμε, τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
  5. Στο εντωμεταξύ χύνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία.
  6. Προσθέτουμε τον κιμά, το αλάτι και το πιπέρι.
  7. Τσιγαρίζουμε τον κιμά για 5 λεπτά περίπου και ύστερα τον ρίχνουμε στο μπολ με τα ζυμαρικά.
  8. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά. Σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, περίπου για 6 λεπτά.
  9. Ύστερα ρίχνουμε τα λαχανικά στο μπολ με τα ζυμαρικά και τον κιμά.
  10. Τέλος προσθέτουμε στο μπολ τις πίκλες και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.
  11. Σε ένα μικρό μπολ αναμειγνύουμε το τυρί κρέμα με τον πελτέ σκόρδου και το cottage cheese.
  12. Στο ταψί, που έχουμε προηγουμένως αλείψει με ελαιόλαδο, απλώνουμε το ¼ του φλιτζανιού από τη μαρινάρα.
  13. Έπειτα, απλώνουμε το μισό μείγμα με τα μακαρόνια στο ταψί. Πάνω από τα ζυμαρικά απλώνουμε το μείγμα με το τυρί κρέμα.
  14. Από πάνω καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα ζυμαρικών και το βούτυρο.
  15. Τέλος ρίχνουμε την υπόλοιπη μαρινάρα από πάνω και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τσένταρ και τη μοτσαρέλα.
  16. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά στον φούρνο ή μέχρι να λιώσει το τυρί.
  17. Απομακρύνουμε από τον φούρνο και γαρνίρουμε με φρέσκο μαϊντανό. 
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5