Visual Browsing
Κριθαράκι με γαρίδες και κολοκύθια

Κριθαράκι με γαρίδες και κολοκύθια

Σε 30’ η Μεσόγειος στο πιάτο σου

Υλικά για 6-8 άτομα

  • ½ κιλό γαρίδες, καθαρισμένες
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 1 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 4 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 1 κ. σ. βούτυρο
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 2 φλιτζάνια κριθαράκι
  • 2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 2οο γρ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
  • ½ κ. γλ. κανέλα
  • χυμό από δύο λεμόνια
  • 2 κολοκύθια, κομμένα σε ροδέλες
  • λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τις γαρίδες μαζί με το αλάτι, το πιπέρι και τη μία σκελίδα σκόρδου. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας.
  3. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ή ένα wok λιώνουμε το βούτυρο μαζί με το λάδι σε μέτρια ένταση.
  4. Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το υπόλοιπο σκόρδο και σοτάρουμε για περίπου μισό λεπτό.
  5. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κριθαράκι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
  6. Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλο, το νερό, τον χυμό ντομάτας, την κανέλα, τον χυμό λεμονιού και το κόλιανδρο και μαγειρεύουμε για 5-8 λεπτά.
  7. Προσθέτουμε τα κολοκύθια και αφήνουμε να περάσουν ακόμα 2-3 λεπτά πριν ρίξουμε στο τηγάνι και της γαρίδες.
  8. Μεταφέρουμε το φαγητό σε ένα πυρέξ ή σε ένα ταψί και ψήνουμε στον φούρνο για 10-12 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν οι γαρίδες και να μαγειρευτεί το κριθαράκι.
  9. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα κόλιανδρο και σερβίρουμε!
  • Βασικό υλικό Ψάρι - Θαλασσινά
  • Χρόνος 30'
  • Δυσκολία Εύκολο
  • Εποχή Όλες οι εποχές
  • Κόστος €€
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5