Visual Browsing

Πένες με κοτόπουλο σε 30’

Το δείπνο του τελευταίου λεπτού μπορεί να είναι εξαιρετικά νόστιμο

Υλικά για 4-6 άτομα

  • 450γρ. πέννες
  • 450γρ. πράσινα φασολάκια
  • 2 στήθη κοτόπουλο
  • ¾ φλιτζανιού μαγιονέζα
  • ¼ φλιτζανιού πέστο
  • 1 ½ κ. σ. άσπρο ξίδι
  • 200γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • ¼ φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ρίχνουμε τις πέννες σε βραστό νερό και περιμένουμε 5 λεπτά.
  2. Μόλις περάσουν, προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα φασολάκια και μαγειρεύουμε για ακόμα 4 λεπτά ή μέχρι τα ζυμαρικά να είναι al dente και τα φασολάκια ελάχιστα τρυφερά.
  3. Σουρώνουμε και τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα, μαζί με λίγο ελαιόλαδο.
  4. Στο μεταξύ κόβουμε το κοτόπουλο σε λωρίδες.
  5. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία και προσθέτουμε το κοτόπουλο. Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά από την κάθε πλευρά. Απομακρύνουμε από τη φωτιά και μόλις κρυώσει λίγο το κόβουμε σε ακόμα μικρότερες λωρίδες.
  6. Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε τη μαγιονέζα, το πέστο, το ξίδι, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  7. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά τη σος μαζί με τα ντοματίνια, την τριμμένη παρμεζάνα και το κοτόπουλο.
  8. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.
Back to top

Προσεχως

Εικόνων Λέξεις: Εννέα εικαστικοί δημιουργοί συνδιαλέγονται με την ποιητική της εικόνας
Εικόνων Λέξεις: Εννέα εικαστικοί δημιουργοί συνδιαλέγονται με την ποιητική της εικόνας
Chili Art Gallery
21.03.2019
Εικόνων Λέξεις: Εννέα εικαστικοί δημιουργοί συνδιαλέγονται με την ποιητική της εικόνας
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5