Visual Browsing
Πένες με κοτόπουλο σε 30’

Πένες με κοτόπουλο σε 30’

Το δείπνο του τελευταίου λεπτού μπορεί να είναι εξαιρετικά νόστιμο

Υλικά για 4-6 άτομα

  • 450γρ. πέννες
  • 450γρ. πράσινα φασολάκια
  • 2 στήθη κοτόπουλο
  • ¾ φλιτζανιού μαγιονέζα
  • ¼ φλιτζανιού πέστο
  • 1 ½ κ. σ. άσπρο ξίδι
  • 200γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • ¼ φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ρίχνουμε τις πέννες σε βραστό νερό και περιμένουμε 5 λεπτά.
  2. Μόλις περάσουν, προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα φασολάκια και μαγειρεύουμε για ακόμα 4 λεπτά ή μέχρι τα ζυμαρικά να είναι al dente και τα φασολάκια ελάχιστα τρυφερά.
  3. Σουρώνουμε και τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα, μαζί με λίγο ελαιόλαδο.
  4. Στο μεταξύ κόβουμε το κοτόπουλο σε λωρίδες.
  5. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία και προσθέτουμε το κοτόπουλο. Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά από την κάθε πλευρά. Απομακρύνουμε από τη φωτιά και μόλις κρυώσει λίγο το κόβουμε σε ακόμα μικρότερες λωρίδες.
  6. Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε τη μαγιονέζα, το πέστο, το ξίδι, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  7. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά τη σος μαζί με τα ντοματίνια, την τριμμένη παρμεζάνα και το κοτόπουλο.
  8. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.
Back to top

Προσεχως

Ath1281, It’s hard...
Ath1281, It’s hard...
Έκφραση "Γιάννα Γραμματοπούλου"
23.05.2019
Ath1281, It’s hard...
In Art 2019
In Art 2019
Zina Athanassiadou Gallery
25.05.2019
In Art 2019
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5