Visual Browsing
Ρεβίθια στο τηγάνι!

Ρεβίθια στο τηγάνι!

Μια ιταλική συνταγή κατευθείαν από την Τοσκάνη

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό σέσκουλα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 50γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • μια πρέζα μπούκοβο
  • ½ κιλό ρεβίθια, βρασμένα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε καλά και ψιλοκόβουμε τα σέσκουλα.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια ένταση.
  3. Ρίχνουμε το μπέικον και το τσιγαρίζουμε μέχρι να γίνει αρκετά τραγανό, περίπου 3 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε το κρεμμυδάκι και το μπούκοβο και σοτάρουμε για περίπου 2 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
  5. Προσθέτουμε στο τηγάνι τα σέσκουλα και τα ρεβίθια. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να μαλακώσουν τα σέσκουλα (περίπου 10 λεπτά).
  6. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε αμέσως.
  • Βασικό υλικό Όσπρια
  • Ειδική περίπτωση Vegetarian - Vegan
  • Χρόνος 30'
  • Δυσκολία Εύκολο
  • Εποχή Όλες οι εποχές
  • Κόστος €€
Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5