Visual Browsing
Μεθυσμένο κοτόπουλο με μανιτάρια

Μεθυσμένο κοτόπουλο με μανιτάρια

Εύκολη συνταγή που όλοι θα σε παρακαλούν να ξαναφτιάξεις

Υλικά για 4 άτομα

  • 700 γρ. στήθος κοτόπουλο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 700γρ. μανιτάρια της επιλογής μας, ψιλοκομμένα
  • 1 μέτριο φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι ζωμός κοτόπουλου
  • 1 φλιτζάνι λευκό, ξηρό κρασί
  • 2 κ. σ. ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου εστραγκόν
  • χυμό από 1 μικρό λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές. Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο, πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά, να πάει παντού.
  2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, σε μέτρια ένταση.
  3. Ρίχνουμε το κοτόπουλο και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει ελαφρώς, αλλά όχι να μαγειρευτεί εντελώς (περίπου για 4 λεπτά). Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο.
  4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε τα μανιτάρια και το κρεμμυδάκι, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
  5. Προσθέτουμε τον ζωμό, το κρασί και μία κουταλιά της σούπας εστραγκόν. Αφήνουμε να σιγοβράσει και να ρουφήξει τα υγρά του (περίπου 8 λεπτά).
  6. Ξαναρίχνουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι και το αφήνουμε να σιγοβράσει λίγο μαζί με τα μανιτάρια, μέχρι να μαγειρευτεί εντελώς (περίπου 8-10 λεπτά).
  7. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη 1 κ. σ. εστραγκόν και το χυμό λεμονιού.
  8. Σερβίρουμε (προαιρετικά) μαζί με ζυμαρικά ή ρύζι. 
Back to top

Προσεχως

Διαχρονίες: Μια συνομιλία των συλλογών του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας με σύγχρονους Έλληνες εικαστικούς
Διαχρονίες: Μια συνομιλία των συλλογών του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας με σύγχρονους Έλληνες εικαστικούς
Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος"
26.02.2020
Διαχρονίες: Μια συνομιλία των συλλογών του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας με σύγχρονους Έλληνες εικαστικούς
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5