ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Καραβιδομακαρονάδα στο σπίτι;

Πιο εύκολο από όσο φαντάζεσαι!

32014-72458.jpg
A.V. Guest
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
365890-756759.jpg
  • 8 καραβίδες φρέσκες
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 καυτερή πιπερίτσα ή μπούκοβο
  • ¼ φλ. τσαγιού ούζο
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • 400 γραμμ. ψιλοκομμένες ντομάτες φρέσκιες ή κονκασέ
  • 2 κ.γλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 300 γραμμ. σπαγγέτι
  • Easy
  • All
  • Κυρίως πιάτο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε το σώμα από τις γαρίδες και αφήνουμε το κεφάλι επάνω. Αφαιρούμε με προσοχή το έντερο. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και ολόκληρη τη σκελίδα του σκόρδου για 2’. Προσθέτουμε τις καραβίδες και τις σοτάρουμε για 1’ από κάθε πλευρά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε την καυτερή πιπερίτσα. Σβήνουμε με το ούζο, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 1’-2’, βγάζουμε τις καραβίδες σε πιατέλα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τις ντομάτες και βράζουμε για 7’-8’. Ξαναρίχνουμε τότε τις καραβίδες, να βράσουν για 2’-3’ με τη σάλτσα. Στο μεταξύ έχουμε βράσει τα σπαγγέτι και τα στραγγίζουμε με τσιμπίδα. Τα ρίχνουμε στο τηγάνι για 1’, να βράσουν με τη σάλτσα. Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.

*Η συνταγή είναι του σεφ Βασίλη Λορέντζου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ