Visual Browsing
Πίτσα στο τηγάνι!

Πίτσα στο τηγάνι!

Εύκολη, γρήγορη, τέλεια
  • 3 κ. σ. ελαιόλαδο
  • έτοιμη ζύμη για πίτσα
  • ¼ φλιτζανιού σος ντομάτας
  • ½ κ. γλ. φρέσκια ρίγανη
  • 100 γρ. μοτσαρέλα σε φέτες
  • πεπερόνι, λουκάνικο, σαλάμι αέρος ή οποιοδήποτε άλλο αλλαντικό της προτίμησής μας

Εκτέλεση

  1. Τοποθετούμε ένα τηγάνι με διάμετρο περίπου 25 εκ. στην πάνω σχάρα του φούρνου και προθερμαίνουμε στους 200°C.
  2. Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη έτσι ώστε να πάρει το σχήμα ενός κύκλου με διάμετρο 25 εκ.
  3. Βγάζουμε το τηγάνι από τον φούρνο και αλείφουμε τον πάτο του τηγανιού με το λάδι. Τοποθετούμε τη ζύμη προσεκτικά στο τηγάνι. Αν χρειάζεται, την απλώνουμε κι άλλο, έτσι ώστε να χωράει ακριβώς στο τηγάνι.
  4. Αλείφουμε το πάνω μέρος της ζύμης με λίγο ελαιόλαδο ακόμα.
  5. Απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτας πάνω από τη ζύμη, αφήνοντας ένα περιθώριο 3-4 εκατοστών από τις άκρες.
  6. Πασπαλίζουμε με ρίγανη και προσθέτουμε τη μοτσαρέλα και τα υπόλοιπα υλικά της αρεσκείας μας.
  7. Ψήνουμε την πίτσα για 10-12 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί. Σερβίρουμε αμέσως.
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5