1821 Digital Gallery
Ρεβίθια με λουκάνικο

Ρεβίθια με λουκάνικο

Αν έχεις βαρεθεί τα κλασσικά, να μια ωραία και διαφορετική συνταγή

Υλικά για 4-6 άτομα

 

  • Ελαιόλαδο
  • 500 γρ. λουκάνικο, κομμένο σε ροδέλες
  • 1 κιλό μαγειρεμένα ρεβίθια
  • 200ml ζωμό βοδινού
  • 400 ml λευκό ξηρό κρασί
  • μία χούφτα ψιλοκομμένο, φρέσκο μαϊντανό
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια ένταση.
  2. Τηγανίζουμε το λουκάνικο για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
  3. Προσθέτουμε στο τηγάνι τα ρεβίθια και ανακατεύουμε καλά.
  4. Προσθέτουμε το ζωμό και το κρασί. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και έπειτα χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  5. Αλατοπιπερώνουμε. Μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μην έχει πολλά υγρά.
  6. Απομακρύνουμε από τη φωτιά και γαρνίρουμε με μαϊντανό. 
  • Βασικό υλικό Όσπρια
  • Χρόνος 30'
  • Δυσκολία Εύκολο
  • Εποχή Όλες οι εποχές
  • Κόστος
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5