Visual Browsing
Κοτόπουλο με μανιτάρια και παρμεζάνα

Κοτόπουλο με μανιτάρια και παρμεζάνα

Μια συνταγή που θα λατρέψει όλη η οικογένεια

Μια κρεμώδης σάλτσα παρμεζάνας, περιχυμένη πάνω από τρυφερό στήθος κοτόπουλου και πασπαλισμένη με μπόλικα μανιτάρια. Ναι, σίγουρα πρόκειται μια συνταγή που θα λατρέψει όλη η οικογένεια. Το καλύτερο όμως είναι ότι γίνεται μόλις σε 30 λεπτά!

Υλικά για 4 άτομα

  • 4 στήθη κοτόπουλου
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 220γρ. μανιτάρια, ψιλοκομμένα
  • αλάτι, πιπέρι
  • -----------------------
  • Για τη σος:
  • ¼ φλιτζανιού βούτυρο
  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 1 κ. σ. αλεύρι
  • ½ φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • ½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 φλιτζάνι σπανάκι, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια ένταση.
  2. Ρίχνουμε το κοτόπουλο και μαγειρεύουμε για 3-5 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
  3. Απομακρύνουμε το κοτόπουλο από το τηγάνι και ρίχνουμε τα μανιτάρια. Μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Έπειτα τα βγάζουμε από το τηγάνι.
  4. Για να φτιάξουμε τη σος ρίχνουμε στο τηγάνι το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει.
  5. Προσθέτουμε το σκόρδο και το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα.
  6. Ενσωματώνουμε στη σάλτσα το ζωμό κοτόπουλου, την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα, το αλάτι και το πιπέρι.
  7. Προσθέτουμε το σπανάκι και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να αρχίσει να πήζει και το σπανάκι να μαραθεί.
  8. Τέλος, ρίχνουμε ξανά στο τηγάνι το κοτόπουλο και τα μανιτάρια, ανακατεύουμε και σερβίρουμε όσο είναι ακόμα ζεστό (κατά προτίμηση με κάποιο ζυμαρικό).
  • Βασικό υλικό Πουλερικά
  • Χρόνος 30'
  • Δυσκολία Εύκολο
  • Εποχή Όλες οι εποχές
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5