- ½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 5-6 φρέσκα ασπρομανίταρα ψιλοκομμένα
- 1 κολοκύθι κομμένο σε μικρά καρέ
- 1 καρότο κομμένο σε μικρά καρέ
- 1 κλωνάρι σέλερι κομμένο σε μικρά καρέ
- 1 μικρή μελιτζάνα κομμένη σε μικρά καρέ
- 1 πιπεριά κομμένη σε μικρά καρέ
- 800 γραμμ. ψιλοκομμένες ντομάτες
- 1 κ. σ. ξίδι από κρασί
- 1 κ. σ. ζάχαρη
- 1 κ. γλ. θυμάρι αποξηραμένο
- 1 κ. γλ. βασιλικό αποξηραμένο
- Αλάτι, πιπέρι
- 500 γραμμ. ριγκατόνι ή άλλο ζυμαρικό με τρύπα
Εκτέλεση
- Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
- Σε χαμηλή φωτιά μαραίνουμε το κρεμμύδι για 5’, προσθέτουμε το σκόρδο και αφήνουμε για 2’.
- Προσθέτουμε όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά και σοτάρουμε για 5’-6’.
- Προσθέτουμε το ξίδι και τη ζάχαρη.
- Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 10’. Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε τα μυρωδικά.
- Στο μεταξύ έχουμε βράσει τα ριγκατόνι. Τα στραγγίζουμε καλά και τα ρίχνουμε στη σάλτσα.
- Βράζουμε για 1’ δυνατά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
*Η συνταγή είναι του σεφ Βασίλη Λορέντζου.
- Βασικό υλικό Ζυμαρικά
- Ειδική περίπτωση Vegetarian - Vegan
- Χρόνος 30'
- Δυσκολία Εύκολο
- Εποχή Όλες οι εποχές
- Κόστος €