Visual Browsing
Μπακαλιάρος σε 20 λεπτά!

Μπακαλιάρος σε 20 λεπτά!

Δοκίμασε την εκδοχή με γιαούρτι, παρμεζάνα και μυρωδικά

Η μέρα απαιτεί μπακαλιάρο! Αν δεν θες να φτιάξεις την κλασσική συνταγή μπακαλιάρο-σκορδαλιά, δοκίμασε αυτή την εκδοχή με γιαούρτι, παρμεζάνα και μυρωδικά. Μην σε τρομάξει ο συνδυασμός, του πηγαίνει πολύ! Είναι νόστιμο, ζουμερό και τρομερά γρήγορο (έτσι θα έχεις και τον χρόνο να χαζέψεις με την ησυχία σου την παρέλαση). 

Υλικά για 4 άτομα

 

  • 4 φιλέτα μπακαλιάρου
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
  • 1/3 του φλιτζανιού γιαούρτι
  • 3 κ. σ. τριμμένη παρμεζάνα
  • ¼ του φλιτζανιού φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • ¼ του φλιτζανιού φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένος
  • 2-3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • Χυμό και ξύσμα από ένα μεγάλο λεμόνι
  • 1 κ. γλ. χοντρό αλάτι
  • ½ κ. γλ. πάπρικα
  • ½ κ. γλ. μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  2. Απλώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί.
  3. Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε την τριμμένη φρυγανιά και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε στην άκρη.
  4. Σε ένα μεσαίο μπολ αναμειγνύουμε το γιαούρτι, την παρμεζάνα, τον μαϊντανό, τον βασιλικό, το σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι, την πάπρικα και το πιπέρι.
  5. Απλώνουμε μία γεμάτη κουταλιά από το μείγμα πάνω από κάθε φιλέτο μπακαλιάρου και έπειτα πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά.
  6. Τοποθετούμε στο ταψί (με την πλευρά που έχουμε αλείψει με γιαούρτι να κοιτάει προς τα πάνω) και ψήνουμε στον φούρνο για 12-15 λεπτά.
  7. Ραντίζουμε με τον χυμό λεμονιού και σερβίρουμε. 
  • Βασικό υλικό Ψάρι - Θαλασσινά
  • Χρόνος 30'
  • Δυσκολία Εύκολο
  • Εποχή Όλες οι εποχές
  • Κόστος
Back to top

Προσεχως

Avigdor Arikha, Μια ανάσα
Avigdor Arikha, Μια ανάσα
Μουσείο Μπενάκη Ελληνικός Πολιτισμός
19.06.2019
Avigdor Arikha, Μια ανάσα
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5