Visual Browsing

Pasta για δύο!

Αν δεν ξέρεις τι να του μαγειρέψεις του Αγίου Βαλεντίνου, δοκίμασε την παρακάτω συνταγή

Αν δεν ξέρεις τι να του μαγειρέψεις του Αγίου Βαλεντίνου, δοκίμασε την παρακάτω συνταγή. Τα ζυμαρικά είναι πάντα μια ασφαλής επιλογή σε τέτοιες περιπτώσεις γιατί α)αρέσουν σε όλους, β)μπορεί να είναι εξίσου εντυπωσιακά όσο μια περίπλοκη συνταγή και γ)γίνονται πολύ γρήγορα, ώστε να σου αφήνουν χρόνο για τα άλλα που έχεις στο μυαλό σου…

  • 3 φλιτζάνια κίτρινη κολοκύθα, κομμένη σε κυβάκια
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • ¾ του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
  • ½ φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
  • ½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα, (και λίγη ακόμα για το σερβίρισμα)
  • λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 1 πακέτο ζυμαρικά fettuccine
  • 2 κ. σ. ψιλοκομμένο, φρέσκο μαϊντανό
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε τη σχάρα του φούρνου στη μεσαία θέση και προθερμαίνουμε στους 220°C.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα κυβάκια κολοκύθας, το σκόρδο και το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.
  3. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα ρηχό ταψί, το απλώνουμε και ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να γίνει τρυφερή η κολοκύθα και να «καραμελώσει» (χρειάζεται περίπου 30 λεπτά).
  4. Βγάζουμε την κολοκύθα από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά περίπου.
  5. Έπειτα μεταφέρουμε το μείγμα στο μπλέντερ, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τον ζωμό, την παρμεζάνα και το μοσχοκάρυδο και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι το μείγμα να γίνει λείο, σαν κρέμα.
  6. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και αφήνουμε στην άκρη.
  7. Εντωμεταξύ σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε τα fettuccine σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, φροντίζοντας να κρατήσουμε ½ φλιτζάνι από το νερό.
  8. Σουρώνουμε και ρίχνουμε ξανά τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα.
  9. Προσθέτουμε τη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά, να πάει παντού.
  10. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο από το νερό που έχουμε κρατήσει (κουταλιά-κουταλιά) για να αραιώσει λίγο η σάλτσα και να καλύψει το ίδιο όλα τα ζυμαρικά.
  11. Πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα, γαρνίρουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.
Back to top

Προσεχως

Εικόνων Λέξεις: Εννέα εικαστικοί δημιουργοί συνδιαλέγονται με την ποιητική της εικόνας
Εικόνων Λέξεις: Εννέα εικαστικοί δημιουργοί συνδιαλέγονται με την ποιητική της εικόνας
Chili Art Gallery
21.03.2019
Εικόνων Λέξεις: Εννέα εικαστικοί δημιουργοί συνδιαλέγονται με την ποιητική της εικόνας
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5