ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σ’ αρέσει το σκόρδο; Φτιάξε αυτό το κοτόπουλο

Για τους φανατικούς οπαδούς του σκόρδου

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
325907-672593.jpg

Το σκόρδο έχει είτε ορκισμένους εχθρούς, είτε φανατικούς οπαδούς. Αν ανήκεις στη δεύτερη κατηγορία μαντεύω ότι θα λατρέψεις αυτή τη συνταγή. Όχι μια, ούτε δυο, αλλά 15 σκελίδες σκόρδο (!) παραχώνει η Kankana (www.playfulcooking.com) στη συνταγή της. Αν βρίσκεσαι στα πρώτα ραντεβού και θες να του/ της μαγειρέψεις, πιθανότατα το πιάτο αυτό δεν είναι καλή ιδέα. Αλλά σε οποιαδήποτε άλλη περίσταση…βουρ!

Υλικά για 2 άτομα
  • ½ κιλό κοτόπουλο, φιλέτο κομμένο σε κομμάτια
  • 15 σκελίδες σκόρδου
  • λίγο φρεσκοτριμμένο τζίντζερ
  • ¼ του φλιτζανιού γιαούρτι
  • ½ κ.γλ. κουρκουμά
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές φέτες
  • αλάτι
  • λίγο ελαιόλαδο
  • Easy
  • 120more
  • All
  • Κυρίως πιάτο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Τρίβουμε 10 σκελίδες σκόρδου και τις αναμειγνύουμε με το τζίντζερ, το γιαούρτι, τον κουρκουμά και το αλάτι.
  2. Καλύπτουμε με το μείγμα το κοτόπουλο και το αφήνουμε να μαριναριστεί για τουλάχιστον 5 ώρες μέσα στο ψυγείο. Όσο περισσότερο το αφήσουμε, τόσο πιο νόστιμο θα γίνει.
  3. Σε ένα wok ή σε ένα βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια ένταση. Προσθέτουμε την πιπεριά, τα φύλλα δάφνης και τις υπόλοιπες 4 σκελίδες σκόρδου (λιωμένες). Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει. Στο τέλος, προσθέτουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο και ανακατεύουμε, να ομογενοποιηθούν καλά όλα τα υλικά. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε αλάτι.
  4. Γαρνίρουμε με φρέσκο κόλιαντρο και σερβίρουμε με ρύζι. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ