Visual Browsing
Ριγκατόνι για δύο

Ριγκατόνι για δύο

Μία συνταγή για ρομαντικές βραδιές

Αυτή η συνταγή είναι εύκολη, γρήγορη και αποτελεσματική. Αν ο έρωτας περνάει από το στομάχι, τότε σίγουρα με μερικά κεράκια, ένα μπουκάλι κόκκινο κρασί και αυτό το πιάτο, θα κλέψεις την καρδιά της καλοκαιρινής σου αγάπης.

Υλικά για 2 άτομα

  • 200 γρ. ριγκατόνι
  • 200γρ. στήθος κοτόπουλο, παναρισμένο και κομμένο σε κομμάτια
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 1 κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια
  • 1 φλιτζάνι σάλτσα μαρινάρα
  • 1 φλιτζάνι παρμεζάνα, κομμένη σε μικρά κομματάκια
  • φρέσκα φύλλα βασιλικού

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο.
  2. Μαγειρεύουμε τα ριγκατόνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  3. Σε ένα ρηχό τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια ένταση τη μία σκελίδα σκόρδου για περίπου μισό λεπτό.
  4. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και τσιγαρίζουμε μέχρι να γίνει τραγανό (αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο λάδι).
  5. Μεταφέρουμε το κοτόπουλο και το σκόρδο σε ένα πιάτο.
  6. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε τα ντοματάκια και το υπόλοιπο σκόρδο. Μαγειρεύουμε μέχρι τα ντοματάκια να μαλακώσουν και να πιουν τα υγρά τους.
  7. Έπειτα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι τα ζυμαρικά, τη μαρινάρα και τη μισή παρμεζάνα.
  8. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και να λιώσει το τυρί.
  9. Ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι το κοτόπουλο με το σκόρδο, ανακατεύουμε ξανά και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.
  10. Τοποθετούμε το τηγάνι στην πάνω σχάρα του φούρνου και ψήνουμε μέχρι να λιώσει το τυρί (περίπου 2 λεπτά).
  11. Βγάζουμε από τον φούρνο και γαρνίρουμε με το βασιλικό.
  12. Σερβίρουμε αμέσως.
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5