1821 Digital Gallery
Σπαγγέτι με κεφτεδάκια και σάλτσα ντομάτας (spaghetti & meatballs)

Σπαγγέτι με κεφτεδάκια και σάλτσα ντομάτας (spaghetti & meatballs)

Η σωτήρια συνταγή για κάθε φοιτητή!

Κλασικό και απλό πιάτο. Άρα, και ό, τι καλύτερο!

Υλικά για 4 μερίδες

  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 400 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 αυγό
  • 1/4 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζ. ηλιέλαιο
  • 1 1/2 φλιτζ. χυμός ντομάτας
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • 1 κύβος βοδινού (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ζυμώνουμε τον κιμά, το αυγό, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον μαϊντανό.
  2. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.
  3. Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια και τα αλευρώνουμε.
  4. Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε ένα μεγάλο τηγάνι και τηγανίζουμε λίγα - λίγα τα κεφτεδάκια μέχρι να ροδίσουν (για περίπου 10 λεπτά).
  5. Αποσύρουμε τα κεφτεδάκια από το μάτι και τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Για τη σάλτσα: 
 

  1. Σε μεσαία κατσαρόλα προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη και τον κύβο βοδινού.
  2. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να πήξει, για περίπου 20 λεπτά. Αν δούμε ότι στεγνώνει, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
  3. Παράλληλα βράζουμε τα σπαγγέτι al dente και τα σουρώνουμε.
  4. Σερβίρουμε τα σπαγγέτι σε πιάτο, περιχύνουμε με τη σάλτσα και προσθέτουμε τα κεφτεδάκια.
  5. Σερβίρουμε αμέσως.
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5