Visual Browsing
Κοτόπουλο με σως μελιού και σόγιας

Κοτόπουλο με σως μελιού και σόγιας

Εναλλακτικό και νόστιμο

Σε όλους αρέσει το κοτόπουλο. Ψητό, βραστό, τηγανητό, με ρύζι ή μακαρόνια, πατάτες ή σαλάτα, είναι μακράν από τα αγαπημένα μας φαγητά. Έτσι, όταν διαβάσαμε τη συνταγή στο rockrecipes.com, για κοτοπουλάκι με μέλι και σόγια, αποφασίσαμε να τη δοκιμάσουμε asap.

Για την ακρίβεια, μας πήρε λίγο μόνο λεπτά να ετοιμάσουμε τη μαρινάδα με τα 5 συστατικά το πρωί, και 45’ ανοιχτό ψήσιμο του κοτόπουλου το μεσημέρι που γυρίσαμε από το γραφείο. Άφθονος χρόνος για να ετοιμάσουμε μια σαλάτα ή να βράσουμε λίγο ρύζι για συνοδευτικό. Αν επιλέξετε ζυμαρικά ή ρύζι για γαρνίρισμα, καλύτερα να διπλασιάσετε τα συστατικά της μαρινάδας / σάλτσας.


Προσοχή! Δεν πετάμε την υπόλοιπη μαρινάδα. Τη χρησιμοποιούμε για να αλείφουμε το κοτόπουλο κάθε 10 λεπτά περίπου, ενώ ψήνεται.

Υλικά συνταγής

  • 1/4 φλιτζανιού μέλι
  • 1/3 φλιτζανιού ελαφριά σάλτσα σόγιας
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κ. σ. ψιλοκομμένη φρέσκια ρίζα τζίντζερ
  • 4 μεγάλα κομμάτια στήθος κοτόπουλου (φιλέτο)

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από το στήθος κοτόπουλου και τα ρίχνουμε σε ένα σακουλάκι Ziploc ή ένα γυάλινο σκεύος.
  2. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε να μαριναριστεί στο ψυγείο για μερικές ώρες ή από τη μια μέρα στην άλλη.
  3. Τοποθετούμε τα μαριναρισμένα στήθη κοτόπουλου σε ένα φύλλο αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180ο C, χωρίς να το σκεπάσουμε, για 45 λεπτά περίπου ή μέχρι το να ψηθεί καλά το κοτόπουλο. Αν έχετε, χρησιμοποιούμε ένα θερμόμετρο κρέατος για να βεβαιωθούμε ότι η εσωτερική θερμοκρασία είναι μεταξύ 70ο και 80ο C.
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5