ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αφράτα και λαχταριστά κεφτεδάκια!

Τα αγαπημένα

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
321311-631067.jpg

Ο Τάσος Αντωνίου, λατρεύει το καλό φαγητό, έχει δουλέψει μαζί με πολλούς διάσημους σεφ και πρόσφατα κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο: «Για να μην ξαναπείς ποτέ Μαμά πεινάω». Εύκολες, γρήγορες και μαμαδίστικες συνταγές για εσένα που κάνεις τα πρώτα σου δειλά βήματα στην κουζίνα. Από τις συνταγές του βιβλίου, κλέψαμε τα κεφτεδάκια που αρέσουν σε όλους.

Υλικά για 2 μερίδες
  • 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 σφηνάκι ξίδι από κρασί
  • 2 φέτες ψωμί, μουλιασμένο σε νερό
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη
  • 1 μέτρια ώριμη ντομάτα, τριμμένη στον τρίφτη
  • 1 αυγό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • ½ κ. γ αποξηραμένη ρίγανη
  • 1 κ. γ δυόσμο αποξηραμένο, τριμμένο
  • 2 κ. σ μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • Easy
  • 60
  • All
  • Κυρίως πιάτο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μια λεκάνη βάζουμε τον κιμά και τον περιχύνουμε με το ξίδι. Με τα χέρια σχηματίζουμε μια λακκούβα στη μέση και προσθέτουμε εκεί τα υπόλοιπα υλικά, δηλαδή το ψωμί, το κρεμμύδι, την ντομάτα, το αυγό, το σκόρδο τριμμένο, τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε.
  2. Ζυμώνουμε το μείγμα με τα χέρια, ώστε να ενωθούν όλα τα υλικά. Κατόπιν, πλάθουμε μέτριους σε μέγεθος κεφτέδες. Σε μεγάλο μπολ, βάζουμε το αλεύρι και αλευρώνουμε έναν έναν τους κεφτέδες. Κατόπιν τινάζουμε για να φύγει το περιττό αλεύρι.
  3. Σε τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Πρέπει η ποσότητα λαδιού να καλύπτει τα κεφτεδάκια μέχρι τη μέση. Ρίχνουμε προσεκτικά ένα ένα τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε, αφήνοντας κενό μεταξύ τους ώστε να μην κολλήσουν. Αν δε χωρέσουν όλα σε μια δόση, επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία.
  4. Μεταφέρουμε τα κεφτεδάκια σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας, ώστε να απορροφηθεί το περιττό λάδι. Σερβίρουμε αμέσως συνοδεύοντας με τηγανητές πατάτες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ