Visual Browsing
Μελιτζάνες «γιαμ-γιαμ»

Μελιτζάνες «γιαμ-γιαμ»

Για να μυρίζει μονίμως καλοκαίρι!

Κράτα τη γεύση από το καλοκαίρι με τη συνταγή που βρήκαμε στο gracelaced.com και μας έκανε να λιγουρευτούμε τις νόστιμες μελιτζάνες και το μυρωδάτο βασιλικό…

Υλικά για 6 άτομα

 

  • 1 μεγάλη μελιτζάνα
  • 4 φέτες μπέικον
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 μεγάλες σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • ½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • 3 φλιτζάνια ντοματίνια
  • 350 ml χυμό ντομάτας
  • 2 κ. γ. ζάχαρη
  • 1 κ. σ. ξηρό βασιλικό
  • ½ κ. γ. ξηρό θυμάρι
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • 1 κουτί πέννες

Εκτέλεση

1. Βράζουμε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κόβουμε τη μελιτζάνα σε μικρά κομμάτια. Περιχύνουμε τα κομματάκια με το ελαιόλαδο, τα πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και τα ψήνουμε στη σχάρα για περίπου 4 λεπτά από κάθε πλευρά. 

2. Κόβουμε το μπέικον σε μικρά κομματάκια και το τσιγαρίζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα, μέχρι να γίνει τραγανό. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει το κρεμμύδι, ανακατεύοντας συνέχεια. Προσθέτουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε για λίγο ακόμα.

3. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και τα αφήνουμε για 2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να βγάλουν το χυμό τους. Σβήνουμε με το κρασί και έπειτα προσθέτουμε το χυμό ντομάτας.

4. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και σιγοβράζουμε σε μέτρια ένταση για περίπου 5 λεπτά. Ψιλοκόβουμε πρόχειρα τα κομματάκια μελιτζάνας και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσουν για άλλα 2 λεπτά.

5. Αφού απομακρύνουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα τις πέννες και ανακατεύουμε καλά. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο αλάτι.

6. Σερβίρουμε με μια γενναία δόση τριμμένης παρμεζάνας.

  • Βασικό υλικό Ζυμαρικά
  • Χρόνος 60'
  • Δυσκολία Εύκολο
  • Εποχή Καλοκαίρι
  • Κόστος
Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5