1821 Digital Gallery
Βοδινό φιλέτο με μανιτάρια και άσπρα φασόλια

Βοδινό φιλέτο με μανιτάρια και άσπρα φασόλια


*Στα καταστήματα Lidl, θα βρείτε από τώρα και για όλη την περίοδο των γιορτών τα εξαιρετικά προϊόντα Deluxe που σας βοηθούν να ετοιμάσετε τα πιο ωραία τραπέζια και να αφήσετε τους καλεσμένους σας με το στόμα ανοιχτό: Στικς σοκολάτας για το γάλα σε 4 υπέροχες γεύσεις (σοκολάτα, λευκή σοκολάτα, φουντούκι, μπισκότο), τσιπς πατάτας σε 2 μοναδικές γεύσεις (γαλοπούλα-κάστανο και τυρί Brie-κόκκινο μύρτιλλο), ζυμαρικά Pacheri για αυθεντικά ιταλικά πιάτα, υψηλής ποιότητας ζαμπόν ωρίμανσης, φιλέτο βόειο, τυρί με τρούφα και πατέ αγκινάρας, φασιανού και λαγού. Κάντε την κάθε μέρα ξεχωριστή, από τώρα και για όλα τα Χριστούγεννα!
  • *Υλικά για 4-6 άτομα:
  • 300 γρ. φρέσκα μανιτάρια (της επιλογής μας), κομμένα στα τέσσερα
  • 1 ½ κιλό deluxe φιλέτο βόειο, μαριναρισμένο σε λάδι τρούφας*
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια καρότα, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, κομμένο κατά μήκος σε λεπτές φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • ½ φλιτζάνι ξηρό κρασί (λευκό ή κόκκινο)
  • 400 γρ. λευκά φασόλια, πλυμένα και στραγγισμένα
  • 400 γρ. φρέσκια, ψιλοκομμένη ντομάτα
  • Φρέσκος ψιλοκομμένος μαϊντανός για γαρνίρισμα
  • αλάτι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα τσιγαρίζουμε σε υψηλή ένταση. Κατά διαστήματα, κουνάμε το τηγάνι για να μην κολλήσουν. Σοτάρουμε μέχρι τα μανιτάρια να βγάλουν όλο το υγρό τους. Απομακρύνουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα μανιτάρια σε ένα μπολ.

Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια ένταση. Ρίχνουμε το κρέας και το μαγειρεύουμε και από τις δύο πλευρές. Μόλις είναι έτοιμο το ρίχνουμε στο μπολ με τα μανιτάρια και ρίχνουμε αλάτι.

Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε τα καρότα και τα σοτάρουμε για 4 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά. Έπειτα, ρίχνουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για ακόμα ένα λεπτό. Προσθέτουμε το κρασί και αφού το αφήσουμε να πάρει μια βράση, ρίχνουμε ξανά στο τηγάνι τα μανιτάρια και το κρέας. Μαγειρεύουμε για 3 ακόμα λεπτά. 

Στη συνέχεια ρίχνουμε στο τηγάνι τα φασόλια και τις ντομάτες και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε αλάτι, δοκιμάζουμε και προσθέτουμε και άλλο αν χρειάζεται. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστό και γαρνίρουμε με το φρέσκο μαϊντανό.

  • Βασικό υλικό Κρέας
  • Χρόνος 60'
  • Δυσκολία Μέτριο
  • Εποχή Χειμώνας
  • Κόστος €€
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5