1821 Digital Gallery
Φετουτσίνι με μπρόκολο, λιαστές ντομάτες και πέστο

Φετουτσίνι με μπρόκολο, λιαστές ντομάτες και πέστο

  • *Ύλικά για 2 άτομα
  • 4 φωλιές φετουτσίνι λευκά και πράσινα (με σπανάκι)
  • ½ φλιτζάνι φρέσκες ή κατεψυγμένες κορφές μπρόκολου
  • 1 φλιτζάνι λιαστές ντομάτες κομμένες σε κομμάτια
  • 2 κουταλιές σούπας έτοιμη σάλτσα πέστο
  • 1 κουταλάκι τσαγιού ανακατεμένα ξερά μυρωδικά της αρεσκείας σας (ρίγανη, ματζουράνα, θυμάρι)
  • 1 κουταλάκι τσαγιού φρεσκοτριμένο μαύρο πιπέρι
  • ½ κουταλάκι τσαγιού πιπέρι καγιέν
  • 2 αυγά φλιτζανιού γάλα με χαμηλά λιπαρά
  • ¼ φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα
  • ¼ φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό (ή μαϊντανό αν σας αρέσει πιο πολύ)

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε σε κατσαρόλα με νερό αλατισμένο τα φετουτσίνι, τις λιαστές ντομάτες και τα κουνουπιδάκια, όσο χρόνο γράφουν στη συσκευασία τα φετουτσίνι.
  2. Τα σουρώνουμε, τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τα ξερά μυρωδικά, την πέστο, το μαύρο και το πιπέρι καγιέν και ανακατεύουμε να αναμειχθούν όλα καλά.
  3. Σε ένα μπολ χτυπάμε το γάλα με τα αυγά και ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με τα φετουτσίνι.
  4. Ανακατεύουμε μαλακά να πάει το μείγμα παντού. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να «τραβήξει» τα ζουμιά από τα αυγά και το γάλα (όχι να στεγνώσει).
  5. Σερβίρουμε ζεστά με την παρμεζάνα και ρίχνουμε από πάνω λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό ή μαϊντανό.

Απολαύστε το πιάτο με το ιταλικό κόκκινο ξηρό κρασί Sangiovese di Romagna Doc με την ελαφρά πικρή γεύση.

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5