Η Ευδοκία βρίσκεται για το καλοκαίρι στην Άνδρο και μαγειρεύει στο εστιατόριο Agosto του ξενοδοχείου Micra Anglia (το χειμώνα την «τρώμε» στο Καλλίστη Γεύσις). Μαζί με τα χαιρετίσματά της από το νησί, μας στέλνει και μια απλή συνταγή για μακαρόνια, εύκολη, γρήγορη, γεμάτη νοστιμιά.
- *Υλικά για 2 άτομα
- 1/2 κιλό ταλιατέλες βρασμένες
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 1/2 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
- 50 ml ελαιόλαδο
- 6 φέτες λούτζα ψιλοκομμένες
Εκτέλεση
Πώς το φτιάχνουμε
- Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το σκόρδο, το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και την λούτζα.
- Σβήνουμε με το λευκό κρασί.
- Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, αλατοπιπερώνουμε , τον ζωμό των λαχανικών, το θυμάρι και στο τέλος τον χυμό λεμονιού.
- Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και σερβίρουμε αμέσως.
*Αν δεν βρίσκουμε λούτζα, αντικαθιστούμε με απάκι, προσούτο (αλλά αφαιρούμε αλάτι), ή ένα λουκάνικο της αρεσκείας μας.
- Βασικό υλικό Ζυμαρικά
- Ειδική περίπτωση Ρομαντικό δείπνο
- Χρόνος 30'
- Δυσκολία Μέτριο
- Εποχή Όλες οι εποχές
- Κόστος €€