1821 Digital Gallery
Φαρφάλες με μπέικον και μπρόκολο

Φαρφάλες με μπέικον και μπρόκολο

  • 500 γρ. πάστα (χρησιμοποιήσαμε φαρφάλες)
  • 300 γρ. μπρόκολο (μόνο τα άνθη κομμένα σε μικρά κομμάτια )
  • 10 φέτες μπέικον
  • 5 κ.σ. σάλτσα πέστο
  • 150 γρ. μοτσαρέλα (προαιρετικό)
  • τριμμένη παρμεζάνα και αν δεν βάλουμε μοτσαρέλα λίγη σε νιφάδες για διακόσμηση

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε το σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό για 5΄ και μετά προσθέτουμε το μπρόκολο και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 4 ΄(διαβάστε τις οδηγίες στο πακέτο και προσθέσετε το μπρόκολο τα τελευταία 4΄ πριν ολοκληρωθεί ο χρόνος βρασμού που αναγράφεται στη συσκευασία).
  2. Στο μεταξύ τσιγαρίζουμε το μπέικον για 5-7΄ μέχρι να γίνει τραγανό και το σπάμε σε μικρά κομμάτια. 
  3. Όταν οι φαρφάλες είναι έτοιμες τις στραγγίζουμε και κρατάμε 100 ml από το βραστό νερό.
  4. Ρίχνουμε όλα τα υλικά, μαζί με το νερό, σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά, το κουνάμε ώστε να ανακατευτούν όλα καλά, αν χρειάζεται περιμένουμε να απορροφηθεί λίγο το νερό.

Σερβίρουμε ρίχνοντας την τριμμένη παρμεζάνα και κομματάκια από τη μοτσαρέλα.

Back to top

Προσεχως

«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών
20.06.2022
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5