1821 Digital Gallery
Αχιβάδες αλά Bolognese

Αχιβάδες αλά Bolognese

Κλασικό με ένα τουίστ

Πεντανόστιμο, πανεύκολο και χαριτωμένο. Ότι πρέπει και για το πιάτο σου και για το ίνσταγκραμ. 

Υλικά για 4 άτομα

  • 500γρ.μοσχαρίσιο κιμά
  • 90ml ελαιόλαδο
  • 130ml κρασί
  • 550ml ζωμό κρέατος ή λαχανικών
  • 2 καρότα ψιλοκομμένα
  • 4-5 στρογγυλά μανιταράκια σε λεπτές φέτες (προαιρετικά)
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1-2 κλαδιά σέλερι
  • 1κ.κ. πελτέ ντομάτας
  • 1 1/2 φλιτζ. ψιλοκομμένη ντομάτα
  • 500γρ. αχιβάδες
  • τριμμένη παρμεζάνα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε μια πλατιά κατσαρόλα ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα αχνίζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους και να μαλακώσουν, προσθέτουμε τα μανιτάρια, τα καρότα, τον κιμά, και τσιγαρίζουμε ανακατεύοντας ελαφρά, μέχρι να πάρει το κρέας σκούρο χρώμα.
  2. Προσθέτουμε το κρασί και μόλις εξατμιστεί (περίπου σε 20΄) χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε την τομάτα, το σέλερι και τον πελτέ διαλυμένο σε 1 φλιτζάνι του καφέ ζεστό νερό και τα αφήνουμε πάρουν μια βράση για 5΄περίπου.
  3. Προσθέτουμε σταδιακά το ζωμό και συνεχίζουμε σιγοβράζοντας, με ξεσκέπαστη την κατσαρόλα, για περίπου μισή ώρα.
  4. Κατά τη διάρκεια μπορεί να είναι απαραίτητο να ρίξουμε λίγο ακόμα ζωμό ή νερό.
  5. Λίγο πριν γίνει το «ragu» βράζουμε και στραγγίζουμε τις αχιβάδες (κρατώντας 1-2 κ. σ. από το νερό που έβρασαν), τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τον κιμά και ανακατεύουμε. Αφαιρούμε το σέλερι και σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα.
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5