Visual Browsing
Καγιανάς, το αγαπημένο καλοκαιρινό πιάτο σε 3 βερσιόν

Καγιανάς, το αγαπημένο καλοκαιρινό πιάτο σε 3 βερσιόν

Εύκολα, γρήγορα, καλοκαιρινά και επί 3!

Ο καγιανάς είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μας καλοκαιρινά πιάτα και γι'αυτό δεν σας δίνουμε μία, αλλά τρεις διαφορετικές συνταγές, για να το απολαύσετε, όπως εσείς προτιμάτε.

Υλικά συνταγής

  • 8-10 ντοματάκια ή 3 -5 μέτριες ντομάτες
  • 3 -4 αυγά (ανάλογα)
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • ψιλοκομμένος μαϊντανός ή ρίγανη ή θυμάρι και φέτα για γαρνίρισμα
  • 1 μικρή καυτερή πιπεριά ή τσίλι

Εκτέλεση

  1. Περνάμε τις ντομάτες από το μπλέντερ και ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι.
  2. Mόλις κάψει, ρίχνουμε την ντομάτα, χαμηλώνουμε τη φωτιά, ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει (8’-10’) μέχρι να φύγουν τα υγρά.
  3. Xτυπάμε καλά τα αυγά, τα ρίχνουμε στο τηγάνι και αλατοπιπερώνουμε.
  4. Aνακατεύουμε σιγά-σιγά μέχρι να δέσουν όλα τα υλικά και να ψηθούν τα αυγά.
  5. Aποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με μαϊντανό ή ρίγανη ή θυμάρι, γαρνίρουμε με φέτα και σερβίρουμε αμέσως.

  1. Κόβουμε τα ντοματάκια στα τέσσερα.
  2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε τα ντοματάκια, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε για 2-3΄μέχρι να μαλακώσουν χωρίς να χάσουν το σχήμα τους.
  3. Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά, πασπαλίζουμε με μαϊντανό τα ντοματάκια και ρίχνουμε τα αυγά.
  4. Κουνάμε το τηγάνι ώστε να πάει παντού το μείγμα.
  5. Μόλις ψηθούν τα αυγά αποσύρουμε από την φωτιά και διπλώνουμε την ομελέτα (όπως Ισπανία) και σερβίρουμε.

  1. Κόβουμε σε ροδέλες το τσίλι και το καθαρίζουμε από τα σπόρια, κόβουμε τις ντομάτες με την φλούδα σε μικρά κυβάκια.
  2. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι και μόλις ζεσταθεί σοτάρουμε τις πιπεριές ( αν θέλουμε εδώ σοτάρουμε και μερικές ροδέλες κρεμμύδι) και μετά προσθέτουμε τις ντομάτες.
  3. Μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους( 10’).
  4. Στο μεταξύ χτυπάμε τα αυγά και αλατοπιπερώνουμε.
  5. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και ρίχνουμε τα αυγά.
  6. Κουνάμε και ανακατεύουμε ώστε να απλωθούν καλά.
  7. Μόλις γίνουν τα αυγά (προσοχή να μην παραψηθούν και πάρουν καφέ χρώμα ) γαρνίρουμε με φέτα και σερβίρουμε αμέσως με φρυγανισμένο ψωμί. 
  • Βασικό υλικό Αυγά
  • Χρόνος 30'
  • Δυσκολία Εύκολο
  • Εποχή Καλοκαίρι
  • Κόστος
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5