Visual Browsing
Μαγειρίτσα all time classic

Μαγειρίτσα all time classic

Γίνεται πασχαλινό τραπέζι χωρίς;!

Αυγολέμονο με 3 κινήσεις:

1. Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά (2-3), πρώτα το ασπράδι και μετά τους κρόκους μέχρι να αφρατέψουν, προσθέτουμε αργά το χυμό λεμονιού ( 1 — -2 λεμόνια) και ανακατεύουμε.

2. Προσθέτουμε σε δόσεις μερικές κουταλιές από το ζεστό ζουμί της κατσαρόλας, ώστε να ζεσταθεί το αυγολέμονο.

3. Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και κουνάμε καλά για να πάει το αυγολέμονο παντού και αν χρειαστεί αλατοπιπερώνουμε.

Υλικά συνταγής

  • εντόσθια αρνιού (καθαρισμένη συκωταριά περίπου 1 κιλό)
  • 8-10 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2-3 μεγάλα μαρούλια, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
  • 1 μεγάλο ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος χωρίς τα κοτσάνια
  • 3/4 φλιτζ. τσ. ελαιόλαδο
  • 2 αβγά
  • χυμός από 1-2 λεμόνια
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

1. Πλένουμε καλά τη συκωταριά και τη ζεματάμε σε αλατισμένο νερό για 10΄ περίπου. Τη στραγγίζουμε και όταν κρυώσει καθαρίζουμε καλά από τα περιττά λίπη και την ψιλοκόβουμε.

2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε τη συκωταριά και ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε το ζωμό ή νερό και αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε τη μαγειρίτσα για περίπου 30-40΄.

3. Προσθέτουμε τα μαρούλια, και τον άνηθο πιέζοντάς τα για να χωρέσουν. Σκεπάζουμε, τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 5-6΄, ξεσκεπάζουμε, ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για περίπου 20-30΄. Αυγοκόβουμε, ρίχνουμε δηλαδή λίγο-λίγο το αυγολέμονο στη μαγειρίτσα και ανακατεύουμε.

*Προσοχή, δεν σκεπάζουμε την κατσαρόλα, για να μην κόψει το αυγολέμονο.

* Αν θέλουμε, 20΄ πριν τελειώσει το μαγείρεμα μπορούμε να προσθέσουμε 1 φλιτζ. του καφέ ρύζι για σούπα.

  • Βασικό υλικό Κρέας
  • Ειδική περίπτωση Πάσχα
  • Χρόνος 120'
  • Δυσκολία Μέτριο
  • Εποχή Χειμώνας
  • Κόστος €€
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5