ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μοσχαράκι με φασολάκια και πατάτες

Κλασικό και αγαπημένο

315835-623223.jpg
Χρήστος Τζιέρας
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
315836-623224.jpg

Ένα μαμαδίστικο φαγητό που όμως μπορείς να φτιάξεις και εσύ με μεγάλη επιτυχία. 

Υλικά συνταγής
  • ½ κιλό μοσχάρι ποντίκι (κομμένο σε κύβους)
  • ½ κιλό φασολάκια φρέσκα (καθαρισμένα)
  • 2 πατάτες κομμένες στα τέσσερα
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 καρότα ψιλοκομμένα
  • 2 ντομάτες ώριμες τριμμένες στον τρίφτη
  • 100 ml ντοματοχυμό
  • 1 κουτ. της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 κουτ. της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • αλάτι, πιπέρι
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 κύβο ζωμό βοδινού
  • Medium
  • €€
  • 120
  • All
  • Κυρίως πιάτο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο σωτάρουμε το μοσχαράκι με το κρεμμύδι, το καρότο και το σκόρδο.

2. Μόλις ροδοκοκκινήσουν προσθέτουμε τα φασολάκια και συνεχίζουμε το σωτάρισμα μέχρι να μαραθούν και αυτά.

3. Προσθέτουμε τον πελτέ διαλυμένο σε ένα ποτήρι νερό, τον τοματοχυμό, τις ντομάτες και τέλος τις πατάτες.

4. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα ρίχνοντας τα μπαχαρικά μας και το ζωμό.

5. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 1 ώρα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ