Όσοι είμαστε βίγκαν εδώ και κάποιο διάστημα ξέρουμε πολύ καλά ότι δεν είναι καθόλου δύσκολο, ίσα ίσα απολαμβάνουμε υπέροχα φαγητά και γλυκά. Για να το αποδείξουμε και στους πιο δύσπιστους ζητήσαμε από την εξειδικευμένη Pastry chef Ντίνα Μαστραχά, που τα τελευταία πέντε χρόνια ζει στο Λονδίνο και έχει εξειδικευτεί στη vegan ζαχαροπλαστική και στα γλυκά χωρίς γλουτένη και ζάχαρη, να μας δώσει μια συνταγή για vegan τσουρέκι. Με το Πάσχα ακόμα να συνεχίζεται και με όλο αυτό το αρνάκι που έχετε καταναλώσει, μήπως ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε αυτή την υπέροχη vegan συνταγή, υγιεινή, νόστιμη και καθόλου παχυντική;

Η Pastry chef Ντίνα Μαστραχά
Τσουρέκι vegan χωρίς ζάχαρη
- 580 γρ. αλεύρι σκληρό
- 9 γρ. αλάτι
- 130 γρ. βούτυρο Vegan
- 9 γρ. ξηρή μαγιά
- 350 γρ. γάλα αμυγδάλου
- 25 γρ. στέβια
- 20 γρ. σιρόπι σφενδάμου ή αγαύης
Εκτέλεση
- Προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί και τα χτυπάμε στο μίξερ για 20 λεπτά περίπου μέχρι η ζύμη μας να γίνει ελαστική (μπορεί να μας κολλάει στα χέρια αλλά δεν μας πειράζει, χρειάζεται την υγρασία η ζύμη μας).
- Την βάζουμε σε ένα μπολ και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30-40 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και γίνει διπλάσια σε μέγεθος.
- Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε 3 ίσα μέρη και σχηματίζουμε μια μεγάλη γαλλική πλεξούδα
- Την αφήνουμε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για 30 λεπτά ακόμα, σκεπάζοντάς τη με μια πετσέτα σε θερμοκρασία δωματίου.
- Με ένα πινέλο απλώνουμε το σιρόπι από σφένδαμο ή αγαύης και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160⁰C για 30-40 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο).
- Βασικό υλικό Ζύμες
- Ειδική περίπτωση Vegetarian - Vegan
- Χρόνος 150'
- Δυσκολία Μέτριο
- Εποχή Όλες οι εποχές