ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μπόμπα σιμιγδαλένιου χαλβά σοκολάτας με πορτοκαλένια γέμιση

Ένας διαφορετικός χαλβάς που θα τους εντυπωσιάσει όλους!

ioanna-stamoulou.jpg
Sweetly / Ιωάννα Σταμούλου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μπόμπα σιμιγδαλένιου χαλβά σοκολάτας με πορτοκαλένια γέμιση

Ένας αλλιώτικος χαλβάς σε σχήμα ημικυκλικό που εξωτερικά έχει γεύση σοκολάτας κι εσωτερικά πορτοκαλιού. Η αλήθεια είναι πως στο σιμιγδαλένιο χαλβά έχω τεράστια αδυναμία γιατί είναι ένα γλυκό που μου δίνει τη δυνατότητα να πειραματίζομαι δίνοντάς του διαφορετικές γεύσεις, χρώματα, υφές. Για τον συγκεκριμένο είμαι πολύ υπερήφανη. Δοκιμάστε να τον φτιάξετε κι εσείς, δεν είναι καθόλου δύσκολο και θα τους εντυπωσιάσετε όλους!

Μπόμπα σιμιγδαλένιου χαλβά σοκολάτας με πορτοκαλένια γέμιση

Υλικά για ένα μπολ διαμ. 20εκ.:

Για την κρέμα πορτοκαλιού:

  • 350ml φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 100ml νερό
  • 100γρ. ζάχαρη
  • 35γρ. νισεστέ
  • 35γρ. σιμιγδάλι ψιλό

Για το σιρόπι:

  • 500ml νερό
  • 300γρ. ζάχαρη
  • 2 κουτ. σούπας κακάο
  • 1 ξύλο κανέλας

Για τον χαλβά:

  • 125ml αραβοσιτέλαιο
  • 1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
  • 100γρ. αμύγδαλα χοντροκοπανισμένα
  • Για τη σάλτσα σοκολάτας
  • 125γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • Λίγο καυτό νερό
  • Easy
  • 90
  • All
  • Γλυκά - Επιδόρπια
  • ελληνική κουζίνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βάζουμε το χυμό με το ξύσμα των πορτοκαλιών και τη ζάχαρη σε κατσαρόλι και διαλύουμε το κορν φλάουρ και το σιμιγδάλι στο νερό. Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε με αβγοδάρτη μέχρι να πάρει βράση και να πήξει η κρέμα.
  • Φτιάχνουμε το σιρόπι: Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη, το κακάο και την κανέλα σε κατσαρόλι. Ανακατεύουμε με σύρμα να διαλυθεί το κακάο και αφήνουμε να πάρει βράση. Το τραβάμε από τη φωτιά.
  • Βάζουμε στη φωτιά μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το αραβοσιτέλαιο να ζεσταθεί. Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ξεκινάμε να ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα το σιμιγδάλι. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και συνεχίζουμε για λίγο ακόμα μέχρι να γίνει χρυσαφί το σιμιγδάλι.
  • Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το σιρόπι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Ξεκινάμε να ανακατεύουμε ξανά με την ξύλινη κουτάλα μέχρι να φουσκώσει ο χαλβάς και να αρχίσει να ξεκολλάει από την κατσαρόλα. Τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  • Ντύνουμε με ένα κομμάτι πλαστικής μεμβράνης ένα μπολ και καλύπτουμε την βάση και την περιφέρειά του με χαλβά, αφήνοντας στο κέντρο ένα κενό. Εκεί ρίχνουμε την κρέμα πορτοκαλιού και ισιώνουμε. Κλείνουμε την επιφάνεια με τον υπόλοιπο χαλβά και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Για τη σάλτα σοκολάτας: Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και ενσωματώνουμε το ζεστό νερό ανακατεύοντας ζωηρά. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
  • Ξεφορμάρουμε το χαλβά σε πιατέλα και περιχύνουμε με τη σάλτσα σοκολάτας. Αφήνουμε να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ