1821 Digital Gallery
Ξυλάκι παγωτό με γεύση καρύδα – ροδάκινο

Ξυλάκι παγωτό με γεύση καρύδα – ροδάκινο

Για να το φτιάξεις χρειάζεσαι μόλις 3 υλικά και 15 λεπτά προετοιμασίας

Ε, ρε ξυλάκι που θα το φας… Μόλις ξυπνήσεις από εκείνον το μεσημεριανό υπνάκο που πήρες κλεφτά δίπλα στον ανεμιστήρα. Εκείνον που αφήνει πάντα το σαλάκι σου να τρέχει στο μαξιλάρι και σε κάνει να ξυπνάς διψασμένος με ξερό λαρύγγι και να ζητάς απεγνωσμένα κάτι παγωμένο να βάλεις στο στόμα. Η πρότασή μου είναι της κατάψυξης και χρειάζεται μόλις 3 υλικά και 15 λεπτά προετοιμασία.

Ξυλάκι παγωτό με γεύση καρύδα – ροδάκινο

Υλικά για 16 ξυλάκια γρανίτα ροδάκινο

  • 2 ροδάκινα ή νεκταρίνια μέτρια
  • 75γρ. ζάχαρη
  • 400ml γάλα ή κρέμα καρύδας (από κονσέρβα)

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε καλά τα ροδάκινα ή τα νεκταρίνια και τα κόβουμε σε φέτες. Αν θέλουμε, τα ξεφλουδίζουμε.
  2. Ρίχνουμε τα κομμάτια του φρούτου στην κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και λίγο νερό και τα βράζουμε για 5 λεπτά. Αφού κρυώσουν τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
  3. Προσθέτουμε το γάλα καρύδας και χτυπάμε λίγο ακόμα. Μοιράζουμε το μείγμα σε θήκες ειδικές για παγωτό ξυλάκι και τα αφήνουμε στην κατάψυξη να παγώσουν.
  4. Βγάζουμε τις θήκες εκτός κατάψυξης για 2 λεπτά, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε τα ξυλάκια στο χέρι!
  • Ειδική περίπτωση Vegetarian - Vegan
  • Χρόνος 15'
  • Δυσκολία Εύκολο
  • Εποχή Καλοκαίρι
  • Κόστος
Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5