1821 Digital Gallery
Κολασμένο κέικ μπανάνας με κομμάτια σοκολάτας

Κολασμένο κέικ μπανάνας με κομμάτια σοκολάτας

Ο πιο γλυκός τρόπος να αξιοποιήσεις τις ώριμες μπανάνες

Μπανάνες βρίσκουμε όλο το χρόνο και παντού. Όμως τώρα το καλοκαίρι οι άτιμες μαυρίζουν στη φρουτιέρα και μαλακώνουν γρήγορα. Τόσο το καλύτερο, γιατί έχουμε να φτιάξουμε μαζί τους λαχταριστό κέικ! Το συγκεκριμένο είναι τόσο κολασμένο που σας συνιστώ να το φτιάξετε μόνο όταν θα έχετε μια μεγάλη παρέα να το μοιραστείτε. Μέχρι να καταφτάσουν οι ενισχύσεις, μην δοκιμάσετε να το κόψετε, σας προειδοποιώ. Άνθρωποι είμαστε…

Κέικ μπανάνας με κομματάκια σοκολάτας

Υλικά για ένα ταψάκι διαμ. 23εκ.

  • 3-5 μπανάνες κανονικές (όχι πολύ ώριμες) καθαρισμένες και κομμένες κατά μήκος στη μέση
  • 2 μπανάνες ώριμες (250γρ.)
  • 100γρ. αραβοσιτέλαιο
  • 200γρ. καστανή ζάχαρη
  • 3 αβγά
  • 2 καψουλάκια βανιλίνης
  • 1 τσιμπιά αλάτι
  • 125γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50γρ. νιφάδες βρώμης
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 200γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια 

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Λαδώνουμε το ταψάκι μας και τοποθετούμε μέσα τις κομμένες μπανάνες με την κοίλη πλευρά από πάνω και την κομμένη από κάτω. Ραντίζουμε με λίγο από το λάδι, πασπαλίζουμε με 25γρ. από τη ζάχαρη και ψήνουμε για 5 λεπτά περίπου.
  2. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη ζύμη του κέικ: Μέσα σε ένα μπολ χτυπάμε με σύρμα την υπόλοιπη ζάχαρη με τα αβγά μέχρι να ομογενοποιηθούν και να αφρατέψουν. Ανακατεύουμε μέσα το αραβοσιτέλαιο.
  3. Σε ξεχωριστό μπολ πολτοποιούμε τις μπανάνες με την πρέσα για τις πατάτες ή με ένα πιρούνι.
  4. Προσθέτουμε τον πουρέ της μπανάνας στο μείγμα με τα αβγά και ανακατεύουμε με το σύρμα. Σταματάμε το ανακάτεμα και παίρνουμε στο χέρι μας μια σπάτουλα. Προσθέτουμε το αλεύρι, τις νιφάδες βρώμης, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τις βανίλιες και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν.
  5. Βγάζουμε το ταψάκι από τον φούρνο προσεκτικά και αδειάζουμε μέσα το μείγμα του κέικ. Τοποθετούμε τα κομμάτια της σοκολάτας όρθια σε διάφορα σημεία της ζύμης, όσο πιο ομοιόμορφα γίνεται, έτσι ώστε να βυθιστούν αργά και ψήνουμε το κέικ για 30 λεπτά ακόμη.
  6. Ξεφουρνίζουμε κι αφού κρυώσει λίγο το κέικ, το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα σερβιρίσματος και το αφήνουμε να κρυώσει πριν κόψουμε κομμάτια και σερβίρουμε. 
  • Βασικό υλικό Ζύμες
  • Χρόνος 40'
  • Δυσκολία Εύκολο
  • Εποχή Όλες οι εποχές
  • Κόστος
Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5