1821 Digital Gallery
Παγωτό φιστίκι

Συνταγή για παγωτό φιστίκι με 4 υλικά!

Το καλοκαιρινό must try!

Ο σεφ Γιώργος Τσούλης μας ετοιμάζει ελληνικό, δροσερό, παγωτό με φιστίκια Αιγίνης. Παραδοσιακή και αγαπημένη γεύση παγωτού, που θα λατρέψετε μικροί και μεγάλοι, με άρωμα Ελλάδας. Το νέο καλοκαιρινό must try!

Υλικά για 6-8 άτομα:

  • 600 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 400 ml ζαχαρούχο γάλα
  • 350 γρ. φιστίκια Αιγίνης
  • 1 κ.σ. ηλιέλαιο

Για το πασπάλισμα:

  • Χοντροκομμένα φιστίκια Αιγίνης

Εκτέλεση

  1. Αδειάζουμε στο πολυκοπτικό με τα μαχαίρια τα 250 γρ. από τα φιστίκια, το ηλιέλαιο και τα χτυπάμε για περίπου 5 με 6 λεπτά. Τα ρίχνουμε σε ένα μπολ και τα αφήνουμε στην άκρη. Τα υπόλοιπα τα χοντροκόβουμε και τα αφήνουμε και αυτά στην άκρη.
  2. Τοποθετούμε μια ορθογώνια φόρμα για κέικ στην κατάψυξη για το παγωτό.
  3. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να γίνει μια ελαφριά σαντιγί.
  4. Αδειάζουμε μέσα στον κάδο και το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε και πάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Μόλις είναι έτοιμο, αποσύρουμε τον κάδο, αδειάζουμε μέσα το φιστίκι που θρυμματίσαμε και ανακατεύουμε εκ νέου.
  5. Ρίχνουμε μέσα και το φιστίκι που χοντροκόψαμε και στη συνέχεια αδειάζουμε το μείγμα μέσα στη φόρμα, πασπαλίζουμε από πάνω με λίγα φιστίκια, και βάζουμε στη κατάψυξη για 4 ώρες.
  6. Σερβίρουμε.
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5