ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Βασιλόπιτα με αρώματα πορτοκαλιού κι αμύγδαλα

Πανεύκολη συνταγή για βασιλόπιτα που πετυχαίνει πάντα!

ioanna-stamoulou.jpg
Sweetly / Ιωάννα Σταμούλου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εύκολη συνταγή για βασιλόπιτα

Η αλήθεια είναι πως το πιο σημαντικό συστατικό της βασιλόπιτας είναι το φλουρί. Το οποίο είναι ένα και μοναδικό και βρίσκεται σε ένα συγκεκριμένο σημείο της. Όποιος το βρει στο κομμάτι του θα είναι, λέει, ο τυχερός της χρονιάς. Μακάρι να είστε εσείς! Αλλά για να είναι τυχερός κι όποιος τη δοκιμάσει σας δίνω τη συνταγή αυτής της αρωματικής βασιλόπιτας με την υπέροχη υφή. Είναι από τις καλύτερές μου και πετυχαίνει πάντα! Άσε που είναι και πανεύκολη. Σε κάθε περίπτωση εύχομαι καλή χρονιά υγεία και χαρά στο σπιτικό σας!

Υλικά για ένα ταψάκι διαμ. 28εκ.
  • 325γρ. βούτυρο γάλακτος
  • 325γρ. ζάχαρη άχνη
  • 6 αβγά μεγάλα ή 7 μέτρια
  • 500γρ. αλεύρι μαλακό
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανιλίνη
  • 5 κουτ. σούπας χυμό πορτοκάλι
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 3 κουτ. σούπας μπράντι
  • 150γρ. αμύγδαλα κοπανισμένα

Για τη διακόσμηση:

  • Ζάχαρη άχνη
  • Σπόρια ροδιού
  • Easy
  • 100
  • Winter
  • Γλυκά - Επιδόρπια
  • ελληνική κουζίνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Αφήνουμε το βούτυρο εκτός ψυγείου να μαλακώσει καλά.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170οC στον αέρα. Προσαρμόζουμε το φτερό μίξερ και χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη για 8 λεπτά, σε χαμηλή αρχικά ταχύτητα που σιγά σιγά αυξάνουμε.
  3. Όταν αφρατέψει και γίνει σαν κρέμα, χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε σταδιακά τα αβγά. Αφού τα ρίξουμε όλα, αυξάνουμε την ταχύτητα και χτυπάμε για 7 λεπτά ακόμα. Μην τρομάξετε αν κόψει ο χυλός, είναι φυσιολογικό.
  4. Ρίχνουμε το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, το μπράντι και χτυπάμε λίγο ακόμα να ομογενοποιηθούν στο μίγμα.
  5. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τα αμύγδαλα, τη βανιλίνη και το μπέικιν πάουντερ. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε το μίγμα όλο μαζί. Όταν ομογενοποιηθεί το σταματάμε.  
  6. Βουτυρώνουμε το ταψί μας και κόβουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα στο σχήμα και το μέγεθος του πάτου του. Αδειάζουμε μέσα το μίγμα της βασιλόπιτας, τυλίγουμε το νόμισμα σε λίγο αλουμινόχαρτο και το βυθίζουμε σε τυχαίο σημείο. Χτυπάμε στην πάγκο το ταψί να ισιώσει καλά και το βάζουμε στο φούρνο, αφού τοποθετήσουμε τη σχάρα στην πρώτη σκάλα.
  7. Ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου και τσεκάρουμε το ψήσιμο βυθίζοντας στο κέντρο της πίτας τη μύτη ενός μαχαιριού. Αν βγει στεγνό είναι έτοιμη. Αν όχι, ψήνουμε λίγο ακόμα.
  8. Βγάζουμε την πίτα από το φούρνο κι αφού περάσουν 5 λεπτά, περνάμε το μαχαίρι περιμετρικά του ταψιού να ξεκολλήσουν τα πλαϊνά της κι ύστερα την ξεφορμάρουμε μαζί με τη λαδόκολλα.
  9. Την αφήνουμε να κρυώσει σε σχάρα κι ύστερα αφαιρούμε τη λαδόκολλα και τη μεταφέρουμε σε πιατέλα σερβιρίσματος. Πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και με λίγα σποράκια ροδιού.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ