Visual Browsing
Σικινιώτικα κουλουράκια της Ρόζας

Σικινιώτικα κουλουράκια της Ρόζας

Μάθαμε το «μυστικό» τους από μια βέρα Σικινώτισα

Κάθε χρόνο αγοράζουμε γλυκές καρδούλες και αστεράκια από το φούρνο του Κάστρου, στη Σίκινο. Αυτά τα αγαπημένα κουλουράκια κανέλας/πορτοκαλιού συνοδεύουν τον καφέ και το πρωινό μας στο νησί. Φέτος όμως, όχι μόνο τα γευτήκαμε, αλλά μάθαμε και το «μυστικό» τους από μια βέρα Σικινώτισα! Η Ρόζα, φίλη χρόνια και σπουδαία μαγείρισσα μας έδωσε την αυθεντική συνταγή. Έτσι φεύγοντας μαζί με το ξανθό μέλι, το αλάτι που μαζεύουν στα βράχια, το σπιτικό κρασί, πήραμε μαζί μας και τη γεύση του νησιού.  

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια τσαγιού λάδι 
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη 
  • 1 φλιτζάνι πορτοκάλι και ξύσμα πορτοκαλιού 
  • 1 ποτηράκι κονιάκ
  • 2 κουταλάκια του γλυκού baking powder 
  • 2 κουταλάκια του γλυκού σόδα
  • Κανέλα /γαρύφαλλο 
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις και λίγο ακόμα

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το πορτοκάλι και το ξύσμα. 
  2. Διαλύουμε τη σόδα στο κονιάκ και τα προσθέτουμε. 
  3. Προσθέτουμε την κανέλα και το γαρύφαλλο. 
  4. Ανακατεύουμε το μπέικιν πάουντερ με το αλεύρι, τα προσθέτουμε και ζυμώνουμε. 
  5. Πλάθουμε τα κουλουράκια σε όποιο σχήμα θέλουμε και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς.
  • Βασικό υλικό Ζύμες
  • Δυσκολία Εύκολο
  • Εποχή Όλες οι εποχές
  • Κόστος
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5