Visual Browsing
Oatmeal με σύκα και χουρμάδες

Oatmeal με σύκα και χουρμάδες

Έτοιμο σε 30’!

Τι είναι το oatmeal; Ένα γεύμα με βάση τη βρώμη, τόσο θρεπτικό όσο και νόστιμο. Οι περισσότερες συνταγές περιέχουν γάλα ή γιαούρτι, και δεν χρειάζονται μαγείρεμα. Μόνο ένα βράδυ στο ψυγείο για να μουλιάσει η βρώμη. Αυτό το oatmeal ψήνεται στο φούρνο και είναι ιδανικό για ένα θρεπτικό πρωινό ή απλά για τα απογεύματα που σε πιάνει λαχτάρα για γλυκό.

Υλικά για 6 άτομα

  • 3 κ.σ. ψιλοκομμένα πεκάν
  • ¼ φλιτζανιού συν 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κ. σ. κορν φλάουρ
  • 3 κ. σ. βούτυρο
  • 1 ½ φλιτζάνι βρώμη
  • 1 ½ φλιτζάνι μπέικινγκ πάουντερ
  • ½ κ. γλ. κανέλα
  • 6 χουρμάδες, χωρίς το κουκούτσι και ψιλοκομμένοι
  • ¾ φλιτζανιού γάλα
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 2 φρέσκα σύκα, κομμένα σε λεπτές φέτες

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα πεκάν, τη 1 κ. σ. ζάχαρη και το κορν φλάουρ.
  3. Βάζουμε το βούτυρο σε ένα βαθύ ταψί (με διάμετρο 8 εκ.) και τοποθετούμε το ταψί στον φούρνο για 5 λεπτά, μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
  4. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και το περιστρέφουμε έτσι ώστε το βούτυρο να πάει παντού. Έπειτα παίρνουμε από το ταψί 2 κ. σ. βούτυρο και τις ρίχνουμε στο μείγμα με το πεκάν. Ανακατεύουμε το μείγμα καλά και το αφήνουμε στην άκρη.
  5. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε τη βρώμη, το μπέικινγκ πάουντερ, την κανέλα, τους χουρμάδες και το υπόλοιπο ¼ φλιτζανιού ζάχαρη. Προσθέτουμε το αυγό, το γάλα και το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο που έχει μείνει στο ταψί. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
  6. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και διακοσμούμε με τα σύκα. Από πάνω πασπαλίζουμε με το μείγμα από το πεκάν.
  7. Ψήνουμε για 25-30 λεπτά. Έπειτα απομακρύνουμε από τον φούρνο, κόβουμε σε τριγωνικά κομμάτια και σερβίρουμε μαζί με γιαούρτι και φρέσκα φρούτα.
  • Χρόνος 40'
  • Δυσκολία Εύκολο
  • Εποχή Καλοκαίρι
  • Κόστος
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5