Visual Browsing
Το εύκολο σουφλέ σοκολάτας

Το εύκολο σουφλέ σοκολάτας

Ένα ηφαίστειο σοκολάτας στο πιάτο σου

Υλικά για δύο (ατομικά) σουφλέ

  • 60γρ. κουβερτούρα
  • ¼ φλιτζανιού βούτυρο
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 κρόκο αυγού
  • 3 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • παγωτό για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C.
  2. Αλείφουμε με λίγο βούτυρο δύο ατομικά μπολάκια (με διάμετρο περίπου 8-9 εκ.).
  3. Λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί.
  4. Ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αυγό και τον κρόκο αυγού. Ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  5. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
  6. Μοιράζουμε τη ζύμη στα μπολάκια και ψήνουμε για 12 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν οι άκρες (αλλά το κέντρο να παραμείνει μαλακό).
  7. Βγάζουμε από τον φούρνο, προσθέτουμε μια μπάλα παγωτό (προαιρετικά) και σερβίρουμε αμέσως.
  • Βασικό υλικό Ζύμες
  • Χρόνος 15'
  • Δυσκολία Εύκολο
  • Εποχή Όλες οι εποχές
  • Κόστος
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5