Visual Browsing
Μπάρες λεμονιού

Μπάρες λεμονιού

Εύκολη και μυρωδάτη συνταγή

Για τη βάση

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • ½ φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ. σ. μέλι
  • 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ½ κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ. γλ. αλάτι

Για τη γέμιση

  • 3 αυγά
  • ½ φλιτζάνι μέλι
  • ¼ φλιτζανιού χυμό λεμόνι
  • 2 ½ κ. σ. αλεύρι
  • 1 κ. σ. ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και αλείφουμε με βούτυρο ένα ταψάκι μεγέθους 22Χ22 εκ.
  2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη βάση και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  3. Έπειτα απλώνουμε τη ζύμη στο ταψί και ανοίγουμε μερικές τρύπες με ένα πιρούνι.
  4. Ψήνουμε στον φούρνο για 10 λεπτά.
  5. Ενώ ψήνεται η βάση ρίχνουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά της γέμισης και χτυπάμε καλά με το μίξερ.
  6. Βγάζουμε τη βάση από τον φούρνο και ρίχνουμε από πάνω τη γέμιση.
  7. Ψήνουμε στον φούρνο για ακόμα 15-20 λεπτά.
  8. Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε τις μπάρες να κρυώσει και έπειτα τις κόβουμε σε μεσαίου μεγέθους τετράγωνα κομμάτια. 
  • Βασικό υλικό Ζύμες
  • Χρόνος 40'
  • Δυσκολία Εύκολο
  • Εποχή Όλες οι εποχές
  • Κόστος
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5