ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Φτιάξε limoncello!

Το αγαπημένο σου λικέρ φτιάχνεται πολύ πιο εύκολα από όσο νομίζεις

32014-72458.jpg
A.V. Guest
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
336214-698461.jpg
  • 1 λίτρο καθαρό οινόπνευμα 95°C (από φαρμακείο)
  • 8 μεγάλα λεμόνια με χοντρή φλούδα
  • 1,2 λίτρα νερό
  • 650 γρ. ζάχαρη
  • Easy
  • All
  • Γλυκά - Επιδόρπια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ξεφλουδίζουμε τα λεμόνια με piller, μόνο το κίτρινο μέρος και πολύ προσεκτικά ώστε να μην υπάρχουν ίχνη λευκού που θα κάνει πικρό το limoncello.
  2. Βάζουμε τις φλούδες σε ένα βάζο με οινόπνευμα και το αφήνουμε στο σκοτάδι για μια εβδομάδα, δέκα μέρες.
  3. Κάνουμε ένα σιρόπι με το νερό και τη ζάχαρη και το βράζουμε για λίγα λεπτά στη φωτιά.
  4. Όταν το σιρόπι κρυώσει το ρίχνουμε στο αλκοόλ που έχουμε ήδη φιλτράρει με σουρωτήρι και γεμίζουμε τα μπουκάλια.
  5. Περιμένουμε 2-3 εβδομάδες πριν βάλουμε το limoncello στην κατάψυξη.

*Η συνταγή είναι της Κωνσταντίνας Μαυροπάνου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ