1821 Digital Gallery
Μπισκότα- κρουασάν σοκολάτας

Μπισκότα- κρουασάν σοκολάτας

Σπάσε λίγο την δίαιτα, δεν πειράζει!

Το ξέρω ότι ενόψει καλοκαιριού και παραλίας βρισκόμαστε πανελλαδικά σε δίαιτα. Αλλά -εντελώς τυχαία- βρήκα αυτή τη συνταγή στο spicysouthernkitchen.com. Και αποφάσισα ότι αν είναι να καώ, θα σας πάρω όλους μαζί μου. Μα μπισκότα-κρουασάν; Λες και το θέμα «σοκολάτα», δεν είναι αρκετά κολασμένο από μόνο του!


Για να βγουν πιο στρουμπουλά, καλό είναι να διαλέξεις μια πιο «παχιά» σε πλάτος σοκολάτα. Ή διαφορετικά τοποθέτησε δύο μπάρες σε κάθε κρουασάν, τη μία πάνω στην άλλη.

Υλικά για 20 μπισκότα

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κ. γλ. αλάτι
  • 2-3 κ. σ. ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. τυρί κρέμα
  • 5 κ. σ. ζάχαρη
  • ½ κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 4 σοκολάτες γάλακτος, της αρεσκείας μας
  • 1 μεγάλο αυγό, ελαφρώς χτυπημένο

Εκτέλεση

  1. Με ένα μίξερ χειρός χτυπάμε το βούτυρο, το τυρί κρέμα και 2 κ. σ. ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα (περίπου 3 λεπτά).
  2. Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε ξανά, να ομογενοποιηθεί καλά.
  3. Ρίχνουμε το αλάτι στο αλεύρι και έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι στο μείγμα σε δύο δόσεις, χτυπώντας ταυτόχρονα με το μίξερ.
  4. Χτυπάμε μέχρι το αλεύρι να ενσωματωθεί εντελώς.
  5. Τυλίγουμε τη ζύμη σε μια διαφανή μεμβράνη και την απλώνουμε έτσι ώστε να πάρει το σχήμα ενός στρογγυλού ταψιού με διάμετρο 15 εκατοστά.
  6. Τη βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.
  7. Τοποθετούμε τα ράφια του φούρνου στην πάνω και στην κάτω θέση και προθερμαίνουμε στους 180ºC.
  8. Σπάμε τις σοκολάτες σε μπάρες, έτσι ώστε να έχουμε συνολικά 20 μπάρες.
  9. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την απλώνουμε σε μία ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια.
  10. Κόβουμε τη ζύμη σε 20 ορθογώνια κομμάτια διαστάσεων 5 επί 10 εκατοστά.
  11. Σε κάθε κομμάτι ζύμης, τοποθετούμε μία μπάρα σοκολάτας. (Προσοχή: οι άκρες της σοκολάτας θα πρέπει να προεξέχουν λίγο από τη ζύμη).
  12. Διπλώνουμε τη ζύμη γύρω από τη σοκολάτα και τοποθετούμε σε ταψί –που προηγουμένως έχουμε καλύψει με λαδόκολλα- με το σημείο της ένωσης προς τα κάτω.
  13. Αλείφουμε την πάνω πλευρά με το χτυπημένο αυγό και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ζάχαρη.
  14. Ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η ζύμη.
  15. Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν εντελώς.
  16. Αν μας έχει μείνει καθόλου σοκολάτα, τη σπάμε σε κομμάτια, τη λιώνουμε σε μπεν μαρί ( ή στον φούρνο μικροκυμάτων), και περιχύνουμε με αυτή τα μπισκότα. Έτοιμα!
  • Βασικό υλικό Ζύμες
  • Χρόνος 60'
  • Δυσκολία Μέτριο
  • Εποχή Όλες οι εποχές
  • Κόστος
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5